ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Απόλυτη ισοπαλία δίνουν οι δημοσκοπήσεις στις ΗΠΑ – Που θα κριθούν οι εκλογές

Απόλυτη ισοπαλία δίνουν οι δημοσκοπήσεις στις ΗΠΑ – Που θα κριθούν οι εκλογές

Σε ντέρμπι με αμφίρροπο αποτέλεσμα φαίνεται να εξελίσσεται η αναμέτρηση των προεδρικών υποψηφίων Μ.Ομπάμα και Μ.ΡόμνεΪ στις ΗΠΑ, καθώς σύμφωνα νέα δημοσκόπηση- που πραγματοποιήθηκε λίγα μόλις εικοσιτατράωρα προτού ανοίξουν οι κάλπες- οι δύο υποψήφιοι «ισοβαθμούν» με ποσοστό 48%.

Ωστόσο υπάρχει διαφορά στην πρόθεση ψήφου ανάμεσα σε διαφορετικές κοινωνικές και εθνοτικές ομάδες. Για παράδειγμα τον Ομπάμα προτιμούν με διαφορά 6% από τον Ρόμνεϊ οι γυναίκες, ενώ ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος κερδίζει με διαφορά 7% την προτίμηση των ανδρών. Το 20% των λευκών ψηφοφόρων τάσσεται υπέρ του Ρόμνεϊ και ο Ομπάμα συγκεντρώνει το 59% των ψήφων των άλλων. Όπως και στις εκλογές του 2008, οι νέοι (25%) είναι υπέρ του Ομπάμα, αλλά οι μεγαλύτεροι σε ηλικία (12%) στηρίζουν τον αντίπαλό του.

Δέκα είναι οι πολιτείες κλειδιά που θα κρίνουν ποιος θα είναι ο επόμενος πρόεδρος της Αμερικής  Συγκεκριμένα πρόκειται για τις Φλόριντα (29 εκλέκτορες, Πενσιλαβάνια (20 εκλέκτορες), Οχάϊο (18 εκλέκτορες), Βόρεια Καρολίνα (15 εκλέκτορες), Βιρτζίνια (13 εκλέκτορες), Ουισκόνσιν (10 εκλέκτορες), Κολοράντο(9 εκλέκτορες), Αϊόβα (6 εκλέκτορες), Νεβάδα (6 εκλέκτορες), Νιού Χάμσαϊρ (4 εκλέκτορες). Συνολικά ο νικητής  χρειάζεται 270 εκλέκτορες.

Από την πλευρά του ο Μπαράκ Ομπάμα έχει πάθει εκλογική ζημιά από το πέρασμα του τυφώνα Σάντι, καθως κατηγορείται ότι “Δεν ήταν έτοιμη η κρατική μηχανή για να αντιμετωπίσει την καταστροφή”.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.