17 εκατ. Αμερικανοι έχουν ήδη ψηφίσει!

17 εκατ. Αμερικανοι έχουν ήδη ψηφίσει!

Περισσότεροι από 17 εκατομμύρια Αμερικανοί πολίτες έχουν ήδη ψηφίσει για τις προεδρικές εκλογές της 6ης Νοεμβρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση ερευνητών του πανεπιστημίου Τζορτζ Μέισον, κοντά στην Ουάσινγκτον.

Το 2008, περίπου το 30% των ψηφοφόρων εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία να ψηφίσει νωρίτερα και σύμφωνα με τον καθηγητή Μάικλ ΜακΝτόναλντ, διευθυντή του προγράμματος «Εκλογές» στο πανεπιστήμιο Τζόρτζ Μέισον, στις εκλογές του 2012 το ποσοστό μπορεί να φθάσει το 35%.

Η πρόωρη ψήφος ενθαρρύνεται από τις προεκλογικές καμπάνιες, κυρίως των Δημοκρατικών. που υπερέχουν στις αστικές περιοχές.Σε επιμέρους πολιτείες τα στοιχεία για την έγκαιρη συμμετοχή, αναλύονται από το μικροσκόπιο των επιτελείων των δυο υποψηφίων για την προεδρία.

Στη Φλόριντα έχουν ψηφίσει ήδη 2,2 εκατομμύρια, στη Βόρεια Καρολίνα 1,7 εκατομμύρια, στο Κολοράντο 965.000 και στην Αϊόβα 500.000. Στο Κολοράντο, για παράδειγμα, ο αριθμός των ψήφων που έχουν ήδη καταγραφεί ισούται με το 40% του συνόλου των ψήφων το 2008. 

Στο Οχάιο, μια από τις πολιτείες κλειδιά για τον νικητή των προεδρικών εκλογών της 6ης Νοεμβρίου, περισσότεροι από 1,2 εκατομμύρια πολίτες είχαν ψηφίσει έως της 26 Οκτωβρίου, ανακοίνωσε ο πολιτειακός υπουργός Εσωτερικών.

Ο αριθμός αυτός αντιπροσωπεύει το 22% των πολιτών που είχαν ψηφίσει στο Οχάιο στις εκλογές του 2008. Περίπου 5,2 εκατομμύρια ψήφισαν συνολικά στο Οχάιο το 2008.

Αυτά τα “πρόωρα” ψηφοδέλτια που θα υπολογιστούν μετά το κλείσιμο της κάλπης στις 6 Νοεμβρίου το βράδυ, έχουν τις μικρές ιδιαιτερότητές τους.

Οι ψηφοφόροι που πηγαίνουν νωρίτερα για να ψηφίσουν, σε ορισμένες πολιτείες είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους ως « Δημοκρατικοί», «Ρεπουμπλικάνοι» ή «ανεξάρτητοι».

Σε άλλες πολιτείες όμως δεν “αναγράφονται” και έτσι δεν είναι δυνατόν να προσδιοριστεί, ποιος από τους δύο υποψήφιους έχει ήδη αποκτήσει εκλογικό πλεονέκτημα. Στην Αϊόβα, για παράδειγμα, το 44% των ψηφοφόρων που ψήφισαν ήδη, ήταν Δημοκρατικοί, το 32% Ρεπουμπλικάνοι και το 24% ανεξάρτητοι.

Στη Βόρεια Καρολίνα, οι μισοί ήταν Δημοκρατικοί, αλλά οι Ρεπουμπλικάνοι εξέφρασαν την πεποίθηση ότι η απόσταση που τους χώρισε το 2008 έχει μειωθεί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.