ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ο πολιτικός Μιτ Ρόμνεϊ

Ο πολιτικός Μιτ Ρόμνεϊ

ο ρεπουμπλικανός υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, Μιτ Ρόμνεϊ φαίνεται ότι κληρονόμησε το γονίδιο της ενασχόλησης με την πολιτική από τον πατέρα του ο οποίος υπήρξε κυβερνήτης του Μίσιγκαντη δεκαετία του ’60.

Μάλιστα ο Τζορτζ Ρόμνεϊ διεκδίκησε και ο ίδιος το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων το 1968, όμως έχασε από το μετέπειτα πρόεδρο Νίξον, ο οποίος και τον έκανε υπουργό στην κυβέρνησή του.

Φανερά επηρεασμένος από τη ζωή και την πορεία του πατέρα του, ο Μιτ Ρόμνεϊ, γεννημένος στις 12 Μαρτίου του 1947, είχε μία πολύ ενδιαφέρουσα, σχεδόν συναρπαστική, αν και συντηρητική, ζωή.

Νέος είχε ζήσει ακόμη και στη Γαλλία, την οποία αγαπά ιδιαιτέρως, όπου είχε πάει ως κήρυκας των Μορμόνων. Μάλιστα εκεί τραυματίστηκε και σε αυτοκινητιστικό ατύχημα, για το οποίο δεν έφταιγε, αλλά μία άλλη συνεπιβάτης πέθανε.

Ο Ρόμνεϊ ακολούθησε τα χνάρια του πατέρα του και στην πολιτική, αλλά και στις επιχειρήσεις.

Ο Τζορτζ Ρόμνεϊ υπήρξε επίσης εκτός από πολιτικός και πολύ πετυχημένο στέλεχος επιχειρήσεων, στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας. Ήταν μάλιστα αυτός που ανέλαβε την American Motors ένα βήμα από την πλήρη κατάρρευση και την έκανε κερδοφόρα σε πολύ μικρό διάστημα.

Ο ίδιος ο υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ έχει διατελέσει ανώτατο στέλεχος σε σειρά επιχειρήσεων και με πολύ μεγάλη επιτυχία. Αυτή τη στιγμή η περιουσία του ίδιου και της γυναίκας του εκτιμάται στα 190 με 250 εκατ. δολάρια. Το εισόδημά τους το 2010 έφτασε τα 22 εκατ. δολάρια, κυρίως μέσω επενδύσεων, και πλήρωσε φόρο 3 εκατ. δολαρίων, φορολογήθηκε δηλαδή με συντελεστή 14%.

Ώθηση στην πολιτική του καριέρα και εθνική αναγνωρισιμότητα -έχει διατελέσει κυβερνήτης της Μασαχουσέτης- έδωσε νωρίτερα η τοποθέτησή του ως επικεφαλής της Επιτροπής διοργάνωσης των Χειμερινών Αγώνων του Σολτ Λέικ Σίτυ το 2002. Ο Ρόμνεϊ ουσιαστικά έσωσε τη διοργάνωση από οικονομική κατάρρευση.

Σε ό,τι αφορά στις θέσεις του, ο Ρόμνεϊ ως κυβερνήτης υπήρξε αρκετά μετριοπαθής τασσόμενος πάντα υπέρ των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων, αλλά και του δικαιώματος των γυναικών στις αμβλώσεις.

Όταν όμως αποφάσισε να διεκδικήσει την προεδρία άρχισε να εμφανίζεται πιο σκληρός… όπως άλλωστε επιτάσσει η γραμμή των Ρεπουμπλικάνων.

Ο Μιτ Ρόμνεϊ ξαναπροσπάθησε να πάρει το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων και στις προηγούμενες εκλογές, χωρίς όμως επιτυχία. Τα κατάφερε όμως τη δεύτερη φορά, μετά από πολλές αναταράξεις στο εσωτερικό του Ρεπουμπλικανικού κόμματος.

Η προεκλογική του εκστρατεία πάντως δεν πήγαινε καθόλου καλά, σε βαθμό που θεωρούνταν βέβαιη η επανεκλογή Ομπάμα, ειδικά όταν διέρρευσε βίντεο που τον εμφάνιζε να κριτικάρει το 47% των Αμερικανών που ζουν με επιδόματα.

Και τότε έγινε το πρώτο debate των δύο υποψηφίων προέδρων. Εκεί η προεκλογική εκστρατεία του Ρόμνεϊ απογειώθηκε, με αποτέλεσμα να κοντράρει στα ίσα και συχνά στις δημοσκοπήσεις να περνά τον Ομπάμα.

Σύμφωνα πάντως με πολιτικούς αναλυτές, αν τελικά χάσει, θα οφείλεται στην κατά γενική ομολογία καλή διαχείριση (τουλάχιστον επικοινωνιακά) των προβλημάτων που προκάλεσε η καταιγίδα και ο τυφώνας Σάντυ που έκανε η κυβέρνηση του Ομπάμα…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.