CNN: “Μπροστά ο Ομπάμα με 5 μονάδες”!

CNN: “Μπροστά ο Ομπάμα με 5 μονάδες”!

Εκλεισαν οι κάλπες σε Τζώρτζια, Ιντιάνα, Κεντάκι, Ν.Καρολίνα, Βερμόντ και Βιρτζίνια και οι πρώτες ενεδίξεις δείχνουν μεγάλη συμμετοχή. Όλοι μιλούν για θρίλερ και… ισοπαλία. Αλλά η γενική αίσθηση είναι πως ο Μπαράκ Ομπάμα θα συγκεντρώσει περισσότερους από τους 270 εκλέκτορες που απαιτούνται και θα ανανεώσει τη θητεία του στον Λευκό Οίκο, αφήνοντας δεύτερο τον Μιτ Ρόμνεϊ και τους ρεμπουπλικανούς για άλλα τέσσερα χρόνια εκτός Λευκού Οίκου.

Πριν λίγο το CNN μετέδωσε ότι έχει στην διάθεση του αποκλειστικά δημοσκόπηση για λογαριασμό των ρεπουμπλικάνων που δείχνει τον Ομπάμα να κερδίζει με 5 μονάδες! Ο Μ.Ρόμνει υποστηρίζει ότι “Έχει γράψει μόνο μία νικητήρια ομιλία 1.118 λέξεων, αλλά είναι βέβαιος ότι θα υπάρξουν τροποποιήσεις “αφού δεν έχει δείξει ακόμη το κείμενο στην οικογένειά του και στους συμβούλους του”. Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών θα εκφωνήσει την ομιλία του, της νίκης ή της ήττας, στο Συνεδριακό Κέντρο της Βοστώνης όταν θα γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα κατά τη διάρκεια της νύκτας.

Ο Μπομπ Ντύλαν στην σκηνή τραγουδάει το θρυλικό “Blowin’ in the Wind” στο Γουισκόνσιν. Στην μέση του τραγουδιού δηλώνει: “Ο Ομπάμα θα σαρώσει απόψε. Μην ακούτε τα ΜΜΕ. Θα σαρώσει.”

Τα exit polls απο το CNN και το AP δείχνουν ότι αυτό που ενδιαφέρει περισσότερο τους αμερικανούς είναι η οικονομία και μάλιστα θεωρούν ότι υπεύθυνος για την κακή κατάσταση της οικονομίας δεν είναι ο Ομπάμα αλλά ο Τζώρτζ Μπους…

Εκλεισαν τα πρώτα εκλογικά τμήματα, σε περιοχές της Ιντιάνα και του Κεντάκι στις 18:00 τοπική ώρα (01:00 ώρα Ελλάδας). Οι δύο πολιτείες βρίσκονται ανάμεσα σε δύο ζώνες ώρας, στο ένα κομμάτι τους τα εκλογικά τμήματα θα κλείσουν μια ώρα αργότερα και τότε αναμένονται τα πρώτα αποτελέσματα. Τα τελευταία εκλογικά τμήματα θα κλείσουν στις δυτικές πολιτείες στις 06:00 ώρα Ελλάδας. Για ρεκόρ συμμετοχής στις εκλογές σε Φλόριντα και Βιρτζίνια μιλούν τα στοιχεία. Μεγάλες ουρές στο Οχάϊο που θα κρίνει την αναμέτρηση. Προβλήματα έχουν αντοπιστεί στην εκλογική διαδικασία στην Πενσιλβάνια. Κάποιοι ζητούν από τους ψηφοφόρους να δείξουν ταυτότητα ενω δεν χρειάζεται. Προβλήματα και με τις μηχανές συλλογής ψήφων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.