ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Στο Συνταγματικό Δικαστήριο στρέφεται η πρόεδρος της Λιθουανίας

Στο Συνταγματικό Δικαστήριο στρέφεται η πρόεδρος της Λιθουανίας

Σύμφωνα με δηλώσεις εκπρόσωπού της, η πρόεδρος της Λιθουανίας ζητάει από το Συνταγματικό Δικαστήριο να αποφανθεί εάν είναι έγκυρα τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών, πριν αποφασίσει εάν θα δώσει ή όχι εντολή για τον σχηματισμό κυβέρνησης σε έναν κεντροαριστερό συνασπισμό.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο, η πρόεδρος έχει λάβει πολλές καταγγελίες και διαμαρτυρίες για «τη νομιμότητα» και την εγκυρότητα του αποτελέσματος των εκλογών της 28ης Οκτωβρίου, και συζήτησε για αυτό με τον προαλειφόμενο ως πρωθυπουργό Άλγκιρντας Μπουτκέβιτσιους.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα τρία κόμματα της κεντροαριστεράς μπορούν να σχηματίσουν νέα κυβέρνηση, αφού διαθέτουν στη νέα βουλή 78 έδρες σε σύνολο 141.

Υπήρξαν φήμες ότι προστέθηκαν στη φάση της καταμέτρησης ψηφοδέλτια του Κόμματος Εργασίας του Βίκτορ Ουσπάσκιτς, με τον οποίο η πρόεδρος έχει συγκρουστεί.

Το Συνταγματικό Δικαστήριο είχε κρίνει στο παρελθόν ότι η πρόεδρος «δεν μπορεί να εναντιωθεί στον συσχετισμό δυνάμεων στο κοινοβούλιο», κάτι που σαφώς στενεύει τα περιθώρια ελιγμών για την Γκριμπαουσκάιτε.

Ο υποψήφιος πρωθυπουργός Μπουτκεβίτσιους ανέφερε σήμερα ότι «έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στο Συνταγματικό δικαστήριο ότι θα διαλύσει με την επικύρωση που θα κάνει όσες αμφιβολίες αιωρούνται, αναφορικά με την εκλογική δύναμη των κομμάτων».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.