ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Σε θρίλερ εξελίσσονται οι εκλογές στις ΗΠΑ

Σε θρίλερ εξελίσσονται οι εκλογές στις ΗΠΑ

Δεδομένου ότι οι κάλπες στο σύνολο των Πολιτειών στην Ανατολική  Ακτή των ΗΠΑ έχουν ήδη κλείσει  και με την καταμέτρηση των  ψήφων να δίνει ήδη το στίγμα ενός «ντέρμπι», επιβεβαιώνονται οι προβλέψεις όλων όσοι διατείνονταν πως οι προεδρικές εκλογές του 2012 θα μετατραπούν σε θρίλερ.

Μετά τα πρώτα exit polls και την ανακοίνωση των πρώτων αποτελεσμάτων η αισιοδοξία στο στρατόπεδο των συνεργατών του απερχόμενου Προέδρου Ομπάμα ενισχύεται παράλληλα όμως υπάρχει κάποια ανησυχία για την “ποιότητα” της νίκης.

Επί της ουσίας οι συνεργάτες του Ομπάμα εκτιμούν και δεν δίστασαν σε ορισμένες περιπτώσεις να το δηλώσουν στα αμερικανικά ΜΜΕ, πως ο πρόεδρος θα συγκεντρώσει τον απαραίτητο αριθμό των 270 εκλεκτόρων που απαιτούνται για την επανεκλογή του. Παράλληλα όμως ανησυχούν ότι σε εθνικό επίπεδο ο απερχόμενος πρόεδρος δεν θα εξασφαλίσει τον απόλυτο αριθμό ψήφων, γεγονός που δεν θα του στερήσει μεν μια νέα θητεία, θα τον βγάλει όμως σαφώς «τραυματισμένο» και σαφέστατα ενοχλημένο για την απήχησή του στο εκλογικό σώμα.

Με βάση τα αποτελέσματα που είχαν «κλειδώσει» περί τις 3:30 τα ξημερώματα της Τετάρτης (ώρα Ελλάδας) ο πρόεδρος Ομπάμα κερδίζει στο Βερμόντ, στη Νέα Υόρκη, στο Μίτσιγκαν, στο Νιού Τζέρσεϊ και προηγείται οριακά στη Φλόριντα, κυρίως όμως κερδίζει στην Μασαχουσέτη, μια έκπληξη καθώς πρόκειται για την Πολιτεία «έδρα» του Ρόμνεϊ.

Ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος  κερδίζει Ιντιάνα, Κεντάκι, Δυτική Βιρτζίνια, Κάνσας, Λουιζιάνα, Νεμπράσκα, Ντακότα και Τέξας.

Νωρίτερα πάντως αίσθηση  είχε προκαλέσει ρεπορτάζ του CNN που έκανε λόγο για μια μυστική δημοσκόπηση που διεξήχθη για λογαριασμό των Ρεπουμπλικάνων και φέρεται να έδειξε ότι ο Ρόμνεϊ χάνει το Οχάιο, ίσως και με 5 ποσοστιαίες μονάδες διαφορά! Κάτι που δείχνουν και τα πρώτα αποτελέσματα της Πολιτείας που πριν τις 4 το ξημέρωμα ώρα Ελλάδας έδειχναν σαφές προβάδισμα για τον Ομπάμα.

Σε κάθε περίπτωση η προσέλευση στις κάλπες είναι μέγιστης σημασίας σε αυτή την προεδρική εκλογή που ούτως ή άλλως θα κριθεί στο νήμα.

Ωστόσο, πιθανότατα θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι τις 6.00 ώρα Ελλάδος της Τετάρτης για να μεταδοθεί από τα αμερικανικά Μέσα ένα πρώτο αποτέλεσμα σε εθνικό επίπεδο καθώς τότε κλείνουν και οι τελευταίες κάλπες σε Καλιφόρνια, Όρεγκον, Ουάσινγκτον και Χαβάη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.