ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

“Μεγάλη μέρα η Τετάρτη για την Ελλάδα” κατά το Στέιτ Ντιπάρτμεντ

“Μεγάλη μέρα η Τετάρτη για την Ελλάδα” κατά το Στέιτ Ντιπάρτμεντ

«Μεγάλη μέρα» χαρακτήρισε την χθεσινή ημέρα για την Ελλάδα η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Βικτόρια Νούλαντ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση πριν την ψηφοφορία στην ελληνική Βουλή, τονίζοντας ότι η χώρα «θα πάρει σημαντικές αποφάσεις».

Σε ερώτηση αν οι διαδηλώσεις στους ελληνικούς δρόμους ανησυχούν το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, η κ. Νούλαντ ανέφερε ότι η αμερικανική κυβέρνηση βρίσκεται σε επαφή με τους Ευρωπαίους συμμάχους και εταίρους «για να υποστηριχθούν οι μεταρρυθμίσεις» όπως είπε «που είναι αναγκαίες, δίνοντας τη μέγιστη δυνατή υποστήριξη».

«Σήμερα (χθες) είναι μια μεγάλη μέρα στην Ελλάδα» τόνισε στη συνέχεια η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, επισημαίνοντας ότι το κοινοβούλιο εξετάζει το πακέτο μεταρρυθμίσεων και πως «έχουμε όλοι μαζί ζητήσει από την Ελλάδα να εφαρμόσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, για τη βελτίωση της μακροπρόθεσμης ανταγωνιστικότητας στην οικονομία τους, για να κάνουν τη χώρα πιο ελκυστική για επενδύσεις και για την επιστροφή της στην ανάπτυξη».

Η κ. Νούλαντ σημείωσε ότι «αυτό είναι σημαντικό όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά για την Ευρωζώνη στο σύνολό της» και ότι έχουν σημαντικές αποφάσεις να λάβουν σχετικά με το πώς θα προχωρήσουν μπροστά. «Προφανώς, αυτό είναι μια απόφαση του ελληνικού λαού» δήλωσε η κ. Νούλαντ, η οποία πρόσθεσε: «Αλλά, υποστηρίζουμε σε μεγάλο βαθμό τη διαδικασία της μεταρρύθμισης, που είναι σε εξέλιξη».

Σε δεύτερη ερώτηση αν έχει αλλάξει κάτι μετά από τρία και πλέον χρόνια διαδικασίας, όσον αφορά την άποψη για ορισμένες από αυτές τις μεταρρυθμίσεις μέχρι τώρα, η κ. Νούλαντ υποστήριξε ότι «όχι μόνο η Ελλάδα, αλλά και άλλες χώρες, η Ιταλία, η Ισπανία, μια σειρά από χώρες έχουν πολύ, πολύ δύσκολες επιλογές για τους πολίτες τους. Υπάρχουν επιλογές που έχουν οδηγήσει ήδη σε πολιτική αλλαγή. Απαιτούν συναίνεση όλου του πολιτικού φάσματος. Έτσι, αυτό είναι μια διαδικασία που συζητάμε με τους Ευρωπαίους συμμάχους μας και τους εταίρους μας για μεγάλο χρονικό διάστημα και στο πλαίσιο της G-7 και της G-8. Είναι κάτι που συνεχίζουμε να παρακολουθούμε. Και πάλι, είναι μια πολύ σημαντική περίοδος αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα» ανέφερε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.