ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

H Ρωσία θέλει τον Τζον Κέρι για υπουργό εξωτερικών

H Ρωσία θέλει τον Τζον Κέρι για υπουργό εξωτερικών

Η Ρωσία προτιμά να αντικαταστήσει τη Χίλαρι Κλίντον στο υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ο Δημοκρατικός πρώην προεδρικός υποψήφιος Τζον Κέρι και όχι η πρέσβειρα των ΗΠΑ στον ΟΗΕ Σούζαν Ράις, με την οποία θα είναι “δύσκολο να συνεργαστεί”, γράφει σήμερα η εφημερίδα Kommersant.

Σύμφωνα με την εφημερίδα που επικαλείται πηγές του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, η Μόσχα προτιμά περισσότερο τον Τζον Κέρι που θεωρεί πιο μετρημένο.

Η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών θα εγκαταλείψει το πόστο της μετά την ορκωμοσία του Μπαράκ Ομπάμα, τον Ιανουάριο.

Το ονόματα της Σούζαν Ράις και του Τζον Κέρι είναι αυτά που ακούγονται περισσότερο για την διαδοχή της Κλίντον. Σε περίπτωση διορισμού της Ράις, η οποία επέκρινε δριμύτατα την στάση της Μόσχας στη συριακή κρίση, “θα είναι δύσκολο να συνεργαστούμε με την Ουάσινγκτον”, δήλωσε ρωσική διπλωματική πηγή.

Ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν συνεχάρη χθες τον Μπαράκ Ομπάμα για την επανεκλογή του και έκανε λόγο για “εποικοδομητική συνεργασία” ανάμεσα στις δύο χώρες.

Οι σχέσεις της Μόσχας με την Χίλαρι Κλίντον πήραν αρνητική τροπή, όταν η Αμερικανίδα ΥΠΕΞ δεν κράτησε την υπόσχεση της του 2009 για “ανανέωση” της ρωσο-αμερικανικής συνεργασίας.

Τον περασμένο χειμώνα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν αντιμετώπισε μια άνευ προηγουμένου κινητοποίηση εναντίον του και κατηγόρησε ευθέως την Κλίντον ότι “έδωσε τη γραμμή” στους Ρώσους αντικαθεστωτικούς. Η Χίλαρι Κλιντον έχει κατηγορήσει τη Μόσχα ότι “μπλοκάρει” την διευθέτηση της κρίσης στη Συρία και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έχει δημοσίως εκφράσει την ανησυχία του για τις διώξεις των αντικαθεστωτικών στη Ρωσία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.