ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Επίσκεψη του Σιμόν Πέρες στη Μόσχα

Επίσκεψη του Σιμόν Πέρες στη Μόσχα

Ο Πρόεδρος του Ισραήλ Σιμόν Πέρες, στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψής του στη Μόσχα, θα παρευρεθεί σήμερα μαζί με τον Πρόεδρο Πούτιν στα εγκαίνια του Εβραϊκού Μουσείου και του Κέντρου Διαλλακτικότητας.

Εκτός απ’ αυτό, οι Πρόεδροι των δύο χωρών θα διεξάγουν συνομιλίες πάνω στα προβλήματα της διεθνούς πολιτικής και της ανάπτυξης των διμερών σχέσεων ανάμεσα στη Ρωσία και το Ισραήλ.

Στο κέντρο προσοχής των συνομιλιών των προέδρων της Ρωσίας και του Ισραήλ θα βρίσκεται, βέβαια, η κατάσταση στη Μέση Ανατολή.

Πραγματικά προκαλεί μεγάλη ανησυχία στο Ισραήλ η κατάσταση στη Συρία, η οποία επιδεινώνεται όλο και περισσότερο.

Ανήσυχη είναι και η κατάσταση στην Παλαιστίνη και το θέμα αυτό θα τεθεί οπωσδήποτε κατά τη διάρκεια των συνομιλιών.

Τέλος, οι σχέσεις μεταξύ της Ρωσίας και του Ισραήλ θα είναι, φυσικά, ένα άλλο θέμα, που θα συζητηθεί αναμφίβολα από τους προέδρους των δύο κρατών.

Σύμφωνα με  ρωσικό ινστιτούτο αναλύσεων οι σχέσεις ανάμεσα στη Ρωσία και το Ισραήλ δεν μπορούν να χαρακτηριστούν με μιά λέξη.

Σήμερα η Ρωσία και το Ισραήλ μπορούν να θεωρηθούν σύμμαχοι στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας και εν μέρει στα ζητήματα της διευθέτησης της σύγκρουσης στη Συρία.

Οι κοινωνικές σχέσεις ανάμεσα στις χώρες είναι αρκετά καλές και θερμές. Ενισχύονται  επίσης οι σχέσεις  και στον ενεργειακό τομέα.

Ταυτόχρονα όμως έχουμε και πολλές αντιφάσεις συγκεκριμένα σε ό,τι αφορά το πρόβλημα του Ιράν. Διαφέρουν οι θέσεις των 2 χωρών όμως  και στο παλαιστινιακό ζήτημα.

Μάλιστα, δεν μπορεί να αποσαφηνισθεί ότι θα αλλάξει κάτι απ’ αυτή την επίσκεψη , αλλά η επίσκεψη του Σιμόν Πέρες έχει μεγάλη σημασία από την άποψη της διαπίστωσης  διατήρησης του επιπέδου των θετικών σχέσεων ανάμεσα στη Ρωσία και το Ισραήλ.                   

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr                        

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.