ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Επιδείνωση των σχέσεων Τουρκίας-Ισραήλ

Επιδείνωση των σχέσεων Τουρκίας-Ισραήλ

Η Τουρκία καταδίκασε σήμερα τη δημοσίευση από τις ισραηλινές αρχές της νέας πρόσκλησης υποβολής προσφορών για την ανέγερση νέων κατοικιών για τους εβραίους εποίκους στην ανατολική Ιερουσαλήμ και τη Δυτική Όχθη, καταγγέλλοντας “μια σαφή παραβίαση του διεθνούς δικαίου”.

“Καταδικάζουμε απερίφραστα την απόφαση του Ισραήλ να απευθύνει πρόσκληση υποβολής προσφοράς για την κατασκευή τουλάχιστον 1.200 επιπλέον κατοικιών στους εβραϊκούς οικισμούς Πισγκάτ Ζεέβ, Ραμότ και Αριέλ”, ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

“Η εποικιστική δραστηριότητα του Ισραήλ συνιστά σαφή παραβίαση του διεθνούς δικαίου και δεν είναι δυνατό να γίνει δεκτή η δραστηριότητα αυτή”, τονίζεται στην ανακοίνωση του υπουργείου που καλεί το εβραϊκό κράτος “να τερματίσει το συντομότερο δυνατό τις δραστηριότητες αυτές που καταστρέφουν τις προοπτικές για ειρήνη με τη δημιουργία δύο κρατών”.

Το ισραηλινό υπουργείο Στέγασης έδωσε πρόσκληση υποβολής προσφορών για την ανέγερση 1.213 κατοικιών στον προσαρτημένο ανατολικό τομέα της Ιερουσαλήμ, στους εβραϊκούς οικισμούς Πισγκάτ Ζεέβ και Ραμότ.

 Πρόσκληση υποβολής προσφορών έχει δημοσιευτεί επίσης για την ανέγερση 72 κατοικιών στον εβραϊκό οικισμό Αριέλ, στη βόρεια Δυτική Όχθη.

Η Τουρκία, άλλοτε στενός σύμμαχος του Ισραήλ, διατηρεί ψυχρές σχέσεις με το εβραϊκό κράτος μετά τον θάνατο εννέα Τούρκων κατά την έφοδο ισραηλινών κομάντος στο τουρκικό πλοίο Μαβί Μαρμαρά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.