ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Αργεντινή: Η μεγαλύτερη αντικυβερνητική διαδήλωση της τελευταίας δεκαετίας

Αργεντινή: Η μεγαλύτερη αντικυβερνητική διαδήλωση της τελευταίας δεκαετίας

Η μεγαλύτερη αντικυβερνητική διαδήλωση της τελευταίας δεκαετίας πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στους δρόμους του Μπουένος Άιρες και των άλλων μεγάλων πόλεων της Αργεντινής, στη μεγαλύτερη αντικυβερνητική κινητοποίηση της τελευταίας δεκαετίας κατά της κυβέρνησης της Κριστίνα Φερνάντες Κίρχνερ, για τον καλπάζοντα πληθωρισμό, την αυξανόμενη εγκληματικότητα και τη διαφθορά.

Την ίδια ώρα, Αργεντίνοι οργάνωσαν διαδηλώσεις στη Νέα Υόρκη, την Ουάσινγκτον, το Παρίσι, τη Ρώμη, τη Μαδρίτη, το Τορόντο, το Μαΐάμι και το Λονδίνο.

Η πρόεδρος Κριστίνα Κίρχνερ επανεξελέγη το 2011 με το 54% των ψήφων, όμως, έκτοτε, η δημοτικότητά της έχει πέσει σημαντικά αγγίζοντας, σήμερα, το 30%.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ο πληθωρισμός βρίσκεται στο 12%, αλλά στην πραγματικότητα τοποθετείται στο 25%, σύμφωνα με τους οικονομικούς αναλυτές. Η ανάπτυξη, στο 8% μέχρι σήμερα, αναμένεται να πέσει τουλάχιστον στο 4% φέτος, εξαιτίας της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προειδοποιεί ότι εάν δεν υπάρξει πραγματική οικονομική ανάπτυξη και δεν δοθούν αξιόπιστα στοιχεία για τον πληθωρισμό μέχρι τον Δεκέμβριο, η Αργεντινή θα αντιμετωπίσει κυρώσεις.

Οι διαδηλωτές, οι οποίοι οργανώθηκαν μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, και στην πλειοψηφία τους ανήκουν στα μεσαία στρώματα, διαμαρτύρονταν και για τους περιορισμούς στην αγορά συναλλάγματος, οι οποίοι ετέθησαν σε ισχύ τον περασμένο χρόνο και τούς εμποδίζουν να μετατρέψουν τα συνεχώς υποτιμώμενα πέσος τους σε δολάρια, τροφοδοτώντας τη μαύρη αγορά.

Παράλληλα, οι άνθρωποι διαμαρτύρονται για την απουσία οικονομικής ανάπτυξης και την αύξηση της ανεργίας. «Δεν υπάρχει πραγματική δουλειά: οι άνθρωποι που ζουν στις συνοικίες έξω από τους Μπουένος Άιρες δεν καταφέρνουν να βγουν από τη φτώχεια» δήλωσε 65χρονη διαδηλώτρια.

Οι διαδηλωτές εξέφρασαν επίσης την αντίθεσή τους σε μία σχεδιαζόμενη συνταγματική μεταρρύθμιση που θα επιτρέψει στην Κριστίνα Κίρχνερ να είναι υποψήφια και για τρίτη προεδρική θητεία και προς την οποία είναι αντίθετη η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.