ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ο Ομπάμα καλεί Δημοκρατικούς και Ρεπουμπλικανούς στο Κογκρέσο για την κρίση

Ο Ομπάμα καλεί Δημοκρατικούς και Ρεπουμπλικανούς στο Κογκρέσο για την κρίση

Με σκοπό να αποφευχθεί το αποκαλούμενο “δημοσιονομικό βάραθρο” για την αμερικανική οικονομία, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα θα καλέσει τους επικεφαλής του Δημοκρατικού και του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στο Λευκό Οίκο την ερχόμενη εβδομάδα για συνομιλίες.

Η πρόσκληση αυτή απευθύνεται στον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Τζον Μπένερ, την επικεφαλής των Δημοκρατικών στο ίδιο σώμα Νάνσι Πελόζι, τον επικεφαλής της πλειοψηφίας των Δημοκρατικών στη Γερουσία Χάρι Ριντ και τον Ρεπουμπλικάνο γερουσιαστή Μιτς Μακόνελ.

Στόχος των συνομιλιών αυτών θα είναι να επιτευχθεί κάποια συμφωνία ώστε να αποφευχθεί η κατακόρυφη αύξηση των φόρων και η περικοπή των δαπανών στα τέλη του έτους.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, στην πρώτη δημόσια εμφάνισή του στο Λευκό Οίκο μετά τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές την Τρίτη απέναντι στον Ρεπουμπλικάνο πρώην γερουσιαστή Μιτ Ρόμνεϊ, τόνισε ότι είναι “ανοιχτός σε συμβιβασμούς” και “σε νέες ιδέες”. Μολονότι δήλωσε ότι στόχος του είναι να βρει λύσεις στις “δημοσιονομικές προκλήσεις”, τόνισε ότι “αρνείται να δεχτεί προσεγγίσεις που δεν είναι ισορροπημένες”.

Παράλληλα, ο Ομπάμα πίεσε για άλλη μία φορά να αυξηθούν οι φόροι που πληρώνουν οι πιο εύποροι Αμερικανοί, υπογραμμίζοντας ότι είναι απολύτως αναγκαίο “οι πλουσιότεροι να πληρώνουν λίγο περισσότερους φόρους” προκειμένου να επιτευχθεί μείωση του ελλείμματος. “Δεν γίνεται να περικόψουμε απλώς τις δαπάνες για να επανέλθει η ευημερία. Αν θέλουμε σοβαρά να μειώσουμε το έλλειμμα, πρέπει να συνδυάσουμε τις περικοπές με έσοδα, κάτι που σημαίνει ότι οι πιο πλούσιοι Αμερικανικοί θα πληρώνουν λίγο περισσότερους φόρους”, επέμεινε.

Αναλυτές έχουν επισημάνει ότι αν το Κογκρέσο και η κυβέρνηση δεν αναλάβουν δράση, το “δημοσιονομικό βάραθρο” μπορεί να βυθίσει την οικονομία στην ύφεση. Η Επιτροπή Προϋπολογισμού του Κογκρέσου υποστήριξε στις αρχές της εβδομάδας ότι η ανεργία μπορεί σε μια τέτοια περίπτωση να ξεπεράσει το 9%.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.