ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Αύξηση των φόρων για τους “έχοντες” ζήτησε ο Ομπάμα

Αύξηση των φόρων για τους “έχοντες” ζήτησε ο Ομπάμα

Στις πρώτες του δημόσιες δηλώσεις μετά την επανεκλογή του, ο Μπαράκ Ομπάμα ζήτησε την αύξηση της φορολογίας των πλουσίων. Κάλεσε την Βουλή των Αντιπροσώπων _ η οποία όμως ελέγχεται από τους Ρεπουμπλικανούς που είναι αντίθετοι στο μέτρο αυτό _ να περάσει αμέσως νομοσχέδιο που θα διατηρεί ως έχει την φορολόγηση των Αμερικανών της μεσαίας τάξης αλλά θα αυξάνει τους φόρους των πιο εύπορων.

Ο πρόεδρος, που επανεξελέγη την Τρίτη για δεύτερη τετραετία, εξέφρασε την επιθυμία να διαπραγματευτεί με το Κογκρέσο για τον χειρισμό της επικείμενης αύξησης της φορολογίας και των περικοπών που δημιουργούν τον λεγόμενο «δημοσιονομικό γκρεμό» (fiscal cliff) τον οποίο θα αντιμετωπίσει η αμερικανική οικονομία στο τέλος του χρόνου.

Απευθυνόμενος προς τους Ρεπουμπλικανούς, που αντιτίθενται προς οποιαδήποτε αύξηση της φορολογίας, επανέλαβε την έκκλησή του να υποκλιθούν στην επιθυμία του Λευκού Οίκου, της Γερουσίας και, τώρα πλέον, του αμερικανικού λαού και να επιτρέψουν την αύξηση της φορολογίας για εισοδήματα άνω των 250.000 δολαρίων.

Ο Ομπάμα πρόσθεσε ότι κανένα κόμμα δεν επιθυμεί να αυξηθούν οι φόροι για την μεσαία τάξη _ που ορίζεται ως τα νοικοκυριά που βγάζουν κάτω από 250.000 δολάρια τον χρόνο _ στο τέλος του έτους, όταν θα εκπνεύσουν οι φορολογικές ελαφρύνσεις που είχε υιοθετήσει η κυβέρνηση του Τζορτζ Μπους.

Η Γερουσία έχει ήδη ψηφίσει νομοσχέδιο που παρατείνει τις φορολογικές ελαφρύνσεις για την μεσαία τάξη, όχι όμως και για τα εισοδήματα άνω  των 250.000 δολαρίων τον χρόνο. «Χρειαζόμαστε να κάνει το ίδιο και η Βουλή των Αντιπροσώπων», δήλωσε ο Ομπάμα, «Εχω το στυλό», πρόσθεσε βάζοντας το χέρι στην τσέπη και βγάζοντας ένα στυλό εν μέσω χειροκροτημάτων από το κοινό. «Είμαι έτοιμος να υπογράψω το νομοσχέδιο τώρα αμέσως».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.