ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

“Ορθώς παραιτήθηκε ο Πετρέους” δηλώνει ο Αμερικανός ΥΠΑΜ

“Ορθώς παραιτήθηκε ο Πετρέους” δηλώνει ο Αμερικανός ΥΠΑΜ

Ο Ντέιβιντ Πετρέους έπραξε απολύτως σωστά και παραιτήθηκε από τη θέση του ως διευθυντής της CIA, λόγω της εξωσυζυγικής σχέσης που διατηρούσε, διότι αυτή η θέση απαιτεί «προσωπική ακεραιότητα», δήλωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Άμυνας, των Ηνωμένων Πολιτειών, Λίον Πανέτα.

Όπως είπε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ «υποστηρίζω ολόψυχα, τον ίδιο καθώς και την οικογένειά του, αλλά νομίζω ότι πήρε τη σωστή απόφαση. Νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό όταν είσαι ο διευθυντής της CIA, με όλες τις προκλήσεις που αντιμετωπίζεις να έχεις πάνω από όλα προσωπική ακεραιότητα»

Ο Πανέτα που έχει ηγηθεί στο παρελθόν της υπηρεσίας πληροφοριών των ΗΠΑ, για δύο χρόνια, πριν γίνει υπουργός Άμυνας, δήλωσε ότι η παραίτηση του κ. Πετρέους ήταν «ένας πολύ θλιβερός τρόπος για να τελειώσει μια λαμπρή στρατιωτική σταδιοδρομία». Ο κ. Πανέτα δήλωσε επίσης ότι είναι ζωτικής σημασίας ότι αυτό το σκάνδαλο δεν έρχεται σε αντίθεση με την ομαλή λειτουργία της CIA. «Πρόκειται για μια πολύ σημαντική αποστολή και πρέπει (ο επικεφαλής) να

επικεντρωθεί στις δραστηριότητες των υπηρεσιών πληροφοριών. Είναι σημαντικό να έχεις κάποιον ισχυρό, ικανό και αφιερωμένό στην αποστολή αυτή», κατέληξε, για την υπόθεση Πετρέους, ο υπουργός Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών.

Στο υπουργείο Αμυνας για λίγους ακόμα μήνες

Ο υπουργός Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών δήλωσε ακόμη ότι θα μπορούσε να παραμείνει στη θέση του λίγους μήνες ακόμη, λόγω των σημαντικών ζητημάτων που παραμένουν ανοιχτά για την αμερικανική κυβέρνηση.

«Ποιος ξέρει,» αστειεύτηκε όταν οι δημοσιογράφοι τον ρώτησαν αν θα παραμείνει στο γραφείο του στο Πεντάγωνο, για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, μετά και την επανεκλογή του Μπαράκ Ομπάμα την περασμένη εβδομάδα.

Ενώ ήταν καθ ‘οδόν προς την Αυστραλία, σε ένα αεροσκάφος του αμερικανικού στρατού, ο κ. Πανέτα παραδέχθηκε ότι θα ήθελε να αποσυρθεί στη γενέτειρά του την Καλιφόρνια. Αλλά όπως είπε θα μπορούσε να μείνει μερικούς μήνες ακόμη και να μην εγκαταλείψει τη θέση του, πριν από τις σημαντικές πολιτικές χρονικές προθεσμίες που έχει μπροστά της η κυβέρνηση Ομπάμα, δηλαδή τον προϋπολογισμό, και τις στρατηγικές αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν, σχετικά με τον πόλεμο στο Αφγανιστάν.

«Δεν είναι μυστικό, θα ήθελα να πάω στην Καλιφόρνια και να εργαστώ στο σπίτι μου για το ινστιτούτο μου», είπε ο Πανέτα αναφερόμενος στην ομάδα μελέτης που δημιούργησε και σήμερα καθοδηγεί η σύζυγός του. «Αλλά υπάρχουν πολλές προκλήσεις αυτή τη στιγμή στην Ουάσινγκτον», πρόσθεσε, σε σχέση με την απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων από το Αφγανιστάν και το πρόβλημα του «προϋπολογισμού» που θα κληθεί σύντομα να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση Ομπάμα.

Ο 74χρονος Πανέτα που κατά το παρελθόν έχει υπηρετήσει για δύο χρόνια ως επικεφαλής της CIA, ανέλαβε τα καθήκοντά του στο Πεντάγωνο τον Ιούλιο του 2011, και τότε είχε δηλώσει ότι θα παραμείνει σε αυτή τη θέση, μέχρι το τέλος της πρώτης θητείας του Μπαράκ Ομπάμα.

Έρευνα και σε άλλα πρόσωπα του Πενταγώνου

Ο ανώτατος αμερικανός στρατιωτικός διοικητής στο Αφγανιστάν, ο στρατηγός Τζον Αλεν, αποτελεί αντικείμενο έρευνας για πιθανή ανάρμοστη επικοινωνία με τη γυναίκα που βρίσκεται στο επίκεντρο του σκανδάλου στο οποίο εμπλέκεται ο πρώην διευθυντής της CIA Ντέιβιντ Πετρέους, ανακοίνωσε αξιωματούχος του Πενταγώνου που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λίον Πανέτα δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι ζήτησε να καθυστερήσει ο διορισμός του Αλεν ως διοικητή της Αμερικανικής Ευρωπαϊκής Διοίκησης και Ανώτατος Διοικητής των Συμμαχικών Δυνάμεων στην Ευρώπη. Ο πρόεδρος Ομπάμα συμφώνησε με αυτό. O Αλεν, που αρνείται τις κατηγορίες, θα παραμείνει στο πόστο του, αλλά ο Πανέτα προέτρεψε τη Γερουσία να εγκρίνει το συντομότερο δυνατον τον διάδοχό του, στρατηγό Τζόζεφ Ντάνφορντ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.