ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

ΗΠΑ: Υπόνοιες για επικίνδυνη επέκταση του σκανδάλου Πετρέους

ΗΠΑ: Υπόνοιες για επικίνδυνη επέκταση του σκανδάλου Πετρέους

Υπόνοιες ότι το σκάνδαλο Πετρέους μπορεί να πάρει πολύ μεγάλες διαστάσεις αφήνει η αποκάλυψη ότι ο ανώτατος αμερικανός στρατιωτικός διοικητής στο Αφγανιστάν στρατηγός Τζον Άλεν είχε ανάρμοστη επικοινωνία με τη δεύτερη γυναίκα που εμπλέκεται στο σκάνδαλο, Jill Kelley, και γίνεται αντικείμενο έρευνας.

Αξιωματούχος του Πενταγώνου δήλωσε πως το FBI εντόπισε 20.000-30.000 σελίδες επικοινωνίας, κυρίως ηλεκτρονικά μηνύματα, κατά το διάστημα 2010-2012, ανάμεσα στον Άλεν και την Kelley, φίλη εδώ και χρόνια της οικογένειας Πετρέους από την Τάμπα της Φλόριντα, η οποία προσέφερε εθελοντική εργασία ως σύνδεσμος με τις οικογένειες των στρατιωτών στην αεροπορική βάση Μακντίλ.

Η Kelley είχε καταγγείλει στο FBI τον περασμένο Μάιο ότι λάμβανε απειλητικά ηλεκτρονικά μηνύματα από την Πόλα Μπρόντγουελ, με την οποία ο Πετρέους είχε ερωτική σχέση. Οι έρευνες οδήγησαν στην αποκάλυψη του σκανδάλου και στην παραίτηση του γενικού διευθυντή της CIA.

Σε ερώτηση αν η επικοινωνία Άλεν-Kelley περιείχε απόρρητες πληροφορίες, ο αξιωματούχος είπε πως «η έρευνα περιορίζεται στην ανάρμοστη επικοινωνία».

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λίον Πανέτα δήλωσε στους δημοσιογράφους που τον συνοδεύουν στην Αυστραλία ότι ζήτησε να καθυστερήσει ο διορισμός του Άλεν ως διοικητή της Αμερικανικής Ευρωπαϊκής Διοίκησης και Ανώτατος Διοικητής των Συμμαχικών Δυνάμεων στην Ευρώπη και ο πρόεδρος Ομπάμα συμφώνησε.

Ο Άλεν, που αρνείται τις κατηγορίες, θα παραμείνει στο πόστο του, αλλά ο Πανέτα προέτρεψε τη Γερουσία να εγκρίνει το συντομότερο δυνατον τον διάδοχό του, στρατηγό Τζόζεφ Ντάνφορντ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.