Άρχισαν οι εργασίες για την εκταφή της σορού του Αραφάτ

Άρχισαν οι εργασίες για την εκταφή της σορού του Αραφάτ

Άρχισαν σήμερα οι εργασίες στο Μαυσωλείο του Γιάσερ Αραφάτ με σκοπό την εκταφή της σορού του για να διερευνηθούν τα αίτια του θανάτου του, ανακοίνωσε πηγή προσκείμενη στην οικογένεια.

“Άρχισαν σήμερα να σπάνε το τσιμέντο και τις πέτρες στο μαυσωλείο και οι εργασίες θα συνεχιστούν για τουλάχιστον 15 ημέρες”, διευκρίνισε η ίδια πηγή, αναφέρει το ΑΠΕ.

Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος πέθανε σε στρατιωτικό νοσοκομείο του Παρισιού τον Νοέμβριο του 2004. Τους τελευταίους μήνες ενισχύθηκαν τα σενάρια δολοφονίας του μετά τον εντοπισμό, από εργαστήριο της Λωζάνης, ραδιενεργού πολώνιου στα προσωπικά του είδη.

Έπειτα από αυτό, η χήρα του Αραφάτ Σούχα, κατέθεσε μήνυση στις γαλλικές Αρχές για διεξαγωγή έρευνας και οι Γάλλοι δικαστές ερευνούν το ενδεχόμενο πιθανής δολοφονίας του. Ήδη τρεις Γάλλοι εμπειρογνώμονες αλλά και μια ομάδα Ελβετών ειδικών βρίσκονται στη Ραμάλα για να επιβλέψουν την εκταφή της σορού του Αραφάτ και να λάβουν δείγματα ιστών, ώστε να εξεταστεί το ενδεχόμενο θανατηφόρας μόλυνσης με ραδιενέργεια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.