ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Καταθέτει στο Κογκρέσο ο Πετρέους

Καταθέτει στο Κογκρέσο ο Πετρέους

Ο πρώην διευθυντής της CIA, Ντέιβιντ Πετρέους, σπάει σήμερα, Παρασκευή, τη σιωπή του, μια εβδομάδα αφότου παραιτήθηκε για μοιχεία, καταθέτοντας κεκλεισμένων των θυρών ενώπιον του Κογκρέσου για τη φονική επίθεση εναντίον του προξενείου των ΗΠΑ στη Βεγγάζη της Λιβύης, στις 11 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με το CNN, το οποίο επικαλέσθηκε το βράδυ της Πέμπτης μια πηγή προσκείμενη στον Πετρέους, ο τελευταίος πρόκειται να καταθέσει πως ήξερε «σχεδόν αμέσως» ότι η επίθεση συνδεόταν με την τρομοκρατική οργάνωση Άνσαρ αλ-Σαρία, παρά την κάποια «σύγχυση» που υπήρξε επειδή 20 εκθέσεις των υπηρεσιών την συνέδεαν με διαδηλώσεις εναντίον ενός ισλαμοφοβικού βίντεο.

Η κατάθεσή του, την οποία ζήτησαν οι βουλευτές που ερευνούν την επίθεση, μπορεί να φωτίσει τις συνθήκες στις οποίες σκοτώθηκαν ο πρεσβευτής στη Λιβύη Κρίστοφερ Στίβενς, καθώς και δύο άνδρες της ασφάλειας και ένας υπάλληλος.

Ο Πετρέους μετέβη στη Λιβύη για να ερευνήσει την επίθεση. Την Πέμπτη μέλη της επιτροπής Υπηρεσιών Πληροφοριών της Γερουσίας είδαν ένα βίντεο από την επίθεση, όμως αυτά τα στοιχεία, καθώς και οι καταθέσεις των υπευθύνων των υπηρεσιών πληρφοριών που καταθέτουν στους βουλευτές, παραμένουν εμπιστευτικά.

Ο Πετρέους θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις για την αντίδραση της CIA στη διάρκεια της επίθεσης, την οποία φαίνεται πως παρακολούθησε σε πραγματικό χρόνο. Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί θέλουν να μάθουν ποια μέτρα έλαβε η υπηρεσία για να βοηθήσει τους πολιορκημένους.

Όμως κατά τις ακροάσεις, που προβλέπεται να αρχίσουν στις 07:30 (τοπική ώρα, 14:30 ώρα Ελλάδας), αναμένεται ότι θα θιγεί επίσης η υπόθεση που οδήγησε στην παραίτηση του Πετρέους στις 9 Νοεμβρίου, μετά την αποκάλυψη της εξωσυζυγικής σχέσης του με τη βιογράφο του, την Πόλα Μπρόντγουελ.

Σε βάρος του απόστρατου στρατηγού διεξάγεται «διερευνητική» διοικητική έρευνα της CIA, της ισχυρής κεντρικής υπηρεσίας πληροφοριών των ΗΠΑ, της οποίας ηγήθηκε επί 14 μήνες, ανακοίνωσε χθες το βράδυ η υπηρεσία. Η έρευνα του FBI, η οποία διαρκεί εδώ και πολλούς μήνες και αποκάλυψε την υπόθεση, επικεντρώνεται στην Μπρόντγουελ και στα εμπιστευτικά έγγραφα που βρέθηκαν στον υπολογιστή της, αν και στο στάδιο αυτό δεν έχει βρεθεί κάτι που να θέτει σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια.

Ένας άλλος στρατηγός των ΗΠΑ, ο Τζον Άλεν, ο διοικητής των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν, έχει αναφερθεί επίσης στην υπόθεση. Το Πεντάγωνο έχει αρχίσει έρευνα για μια «ανοίκεια» αλληλογραφία, στα όρια του «φλερτ», που είχε με την Τζιλ Κέλι, τη γυναίκα που οδήγησε κατά τύχη το FBI να ανακαλύψει ότι ο Πετρέους διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.