ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις της τρόικας στη Λευκωσία

Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις της τρόικας στη Λευκωσία

Συνεχίζουν τις διαβουλεύσεις στη Λευκωσία με εντατικούς ρυθμούς, οι τεχνοκράτες της τρόικας, οι οποίες άρχισαν πριν από μια βδομάδα.

Κλιμάκιο της τρόικας συναντάται σήμερα με τεχνοκράτες του κυπριακού υπουργείου Οικονομικών, με αντικείμενο συζήτησης τις μακροοικονομικές προβλέψεις, ενώ άλλο κλιμάκιο θα έχει επαφές στην Κεντρική Τράπεζα, προκειμένου να αξιολογήσει τα στοιχεία έχουν συγκεντρωθεί μέχρι τώρα για τον χρηματοπιστωτικό τομέα.

Πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι παραμένουν σημαντικές διαφορές επί ουσιωδών θεμάτων. Μεγάλο χάσμα εξακολουθεί να υφίσταται στον χρόνο εκποίησης ακινήτων, αφού οι εκπρόσωποι της τρόικας εμμένουν στο 18μηνο, ενώ η κυπριακή κυβέρνηση στα πέντε χρόνια.

Ανοιχτά παραμένουν η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, η ιδιωτικοποίηση κερδοφόρων ημικρατικών οργανισμών, αλλά και το συνταξιοδοτικό, με την τρόικα να διευρύνει τα αιτήματά της, ζητώντας, πέρα από τις μειώσεις των συντάξεων του δημοσίου, αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης και ιδιωτικοποίηση σχεδίων ασφάλισης των εργαζομένων.

Επιπλέον, σύμφωνα με τις ίδιες κυβερνητικές πηγές, η τρόικα θέτει ζήτημα α) δέσμευσης του υπό δημιουργία Ταμείου Υδρογονανθράκων για αποπληρωμή του χρέους από το μνημόνιο και β) αύξησης της δημοσιονομικής αναπροσαρμογής, κατά 200 εκατ. ευρώ περισσότερα από αυτά που ζητούσε το καλοκαίρι.

Την κατάσταση, όπως έχει δημιουργηθεί από τις μέχρι τώρα διαπραγματεύσεις, θα εξετάσει σήμερα η Υπουργική Επιτροπή, η οποία έχει την ευθύνη για το πολιτικό μέρος της διαπραγμάτευσης με την τρόικα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.