Ξεκίνησαν οι περιοδείες του Ομπάμα στη Νοτιοανατολική Ασία

Ξεκίνησαν οι περιοδείες του Ομπάμα στη Νοτιοανατολική Ασία

Στη Μπανγκόκ, που αποτελεί τον πρώτο σταθμό της περιοδείας του στη νοτιοανατολική Ασία, έφτασε σήμερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα. Το προεδρικό αεροσκάφος, Air Force One, προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Ντον Μουάνγκ της Μπανγκόκ πριν λίγες ώρες.

«Οι σύμμαχοι είναι ο ακρογωνιαίος λίθος των προσπαθειών μας για τον επαναπροσδιορισμό των σχέσεων» στην περιοχή, δήλωσε ο Μπεν Ρόουντς, o αναπληρωτής σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του προέδρου Ομπάμα. «Η Ταϊλάνδη είναι όντως ο παλαιότερος σύμμαχος των ΗΠΑ στην περιοχή, από το 1954, και ένας σημαντικός εταίρος στη νοτιοανατολική Ασία».

Ο Ομπάμα έγινε δεκτός από τον βασιλιά της Ταϊλάνδης και τον πρωθυπουργό Σιναουάτρα, με τον οποίο θα έχει συνομιλίες κυρίως για την καταπολέμηση της διακίνησης των ναρκωτικών και της τρομοκρατίας. Οι αεροπορικές βάσεις και τα λιμάνια της Ταϊλάνδης είναι ζωτικής σημασίας για το αμερικανικό στρατιωτικό δίκτυο και το Πεντάγωνο διεξάγει κάθε χρόνο στην περιοχή αυτή ασκήσεις, όπως η επιχείρηση “Cobra Gold” στην οποία μετείχαν πέρυσι 13.00 στρατιώτες από 24 χώρες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.