Αντίδραση Άσαντ για τη στήριξη της Γαλλίας στη συριακή αντιπολίτευση

Αντίδραση Άσαντ για τη στήριξη της Γαλλίας στη συριακή αντιπολίτευση

Ο Σύρος Υπουργός Εθνικής Συμφιλίωσης, Αλι Χεϊντάρ, δήλωσε σήμερα ότι η απόφαση της Γαλλίας να δεχτεί έναν “πρεσβευτή” του Συνασπισμού της συριακής αντιπολίτευσης αποτελεί “εχθρική” πράξη προς τη Συρία.

“Η Γαλλία συμπεριφέρεται ως ένα εχθρικό έθνος, σαν να θέλει να επιστρέψει πίσω στην εποχή της κατοχής της Συρίας”, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Χειντάρ, αναφερόμενος στην εποχή της γαλλικής εντολής της Συρίας (1920-1946).

Η Γαλλία “θέλει να μιλήσει εξ ονόματος του συριακού λαού, αλλά ο λαός μας δεν δίνει σε αυτό καμία σημασία”, πρόσθεσε ο υπουργός, πριν από μια σύνοδο στην στην Τεχεράνη μεταξύ των εκπροσώπων της συριακής κυβέρνησης και εκείνων πολλών μικρών κομμάτων της αντιπολίτευσης που γίνονται ανεκτά από το καθεστώς της Δαμασκού.

Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ ανακοίνωσε χθες Σάββατο ότι η Γαλλία θα δεχτεί στο Παρίσι έναν “πρεσβευτή” του Συνασπισμού της συριακής αντιπολίτευσης, που σχηματίστηκε στις 11 Νοεμβρίου στη Ντόχα.

Κανένα από τα κινήματα της αντιπολίτευσης μέλη αυτού Συνασπισμού δεν συμμετέχει στη σύνοδο της Τεχεράνης, όπου έχουν κληθεί μόνο “τα κινήματα που δέχονται το διάλογο” με το σημερινό καθεστώς της Δαμασκού, δήλωσε ο Χεϊντάρ.

Ο Συνασπισμός αρνείται κάθε συζήτηση πριν από την αποχώρηση του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ, και ζήτησε όπλα για να ανατρέψει πιο γρήγορα το συριακό καθεστώς.

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Συρίας Γκάντρι Τζαμάιλ, ο οποίος παρίσταται επίσης στην Τεχεράνη, έχει κατηγορήσει τη Γαλλία “ότι επιδιώκει να νομιμοποιήσει την προμήθεια όπλων στον Συνασπισμό αυτό ο οποίος αρνείται την επίλυση της κρίσης μέσω διαλόγου”.

Η Γαλλία ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι θα προτείνει στους Ευρωπαίους εταίρους της, την άρση του εμπάργκο στα “αμυντικά όπλα” για να βοηθήσει την αντιπολίτευση.

Ο ρόλος της Γαλλίας είναι “πολύ κακός” και την τοποθετεί σε μια “κατάσταση έμμεσου πολέμου κατά της Συρίας”, τόνισε ο Γκάντρι Τζαμάιλ

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.