ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ο Μίλοραντ Ντόντικ προτείνει τον διαμελισμό στα 3 της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης

Ο Μίλοραντ Ντόντικ προτείνει τον διαμελισμό στα 3 της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης

Ο πρόεδρος της Σερβικής Δημοκρατίας Μίλοραντ Ντόντικ, πρότεινε την αναδιοργάνωση της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης σε τρεις οντότητες, αντί των υφιστάμενων δύο.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, θα πρέπει να δημιουργηθεί ακόμη μία οντότητα, στην οποία οι Κροάτες θα έχουν την πλειοψηφία, γιατί, σε διαφορετική περίπτωση, το κράτος θα οδηγηθεί σε αποδιοργάνωση.

Με αφορμή την 15η επέτειο από την υπογραφή της ειρηνευτικής συμφωνίας του Ντέιτον, ο κ. Ντόντικ ανήρτησε ένα έγγραφο στην προσωπική του ιστοσελίδα, στο οποίο υποστηρίζει -μεταξύ άλλων- ότι το κροατικό ζήτημα είναι κρίσιμης σημασίας.

Η καλύτερη λύση θα ήταν μία τριμερής Βοσνία, κάτι που θα ήταν προς όφελος και των ΗΠΑ ως συμμέτοχης στην υπογραφή και εφαρμογή των συμφωνιών του Ντέιτον, σημειώνει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Σερβικής Δημοκρατίας.

Υπογραμμίζει ακόμη ότι εάν δεν επικρατήσει μία τριμερής δομή, η χώρα θα διαλυθεί.

Ο κ. Ντόντικ προτείνει την αναδιοργάνωση της Κροατομουσουλμανικής Ομοσπονδίας και τη δημιουργία μίας ξεχωριστής κροατικής οντότητας. Αυτό, όπως λέει, θα δημιουργούσε τις συνθήκες «για μία συνομοσπονδία της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, με εξουσίες που θα καθορίζονται από τη συνθήκη του Ντέιτον για τα κοινά σώματα».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Σερβικής Δημοκρατίας, η λύση για την επιβίωση της Βοσνίας σχετίζεται με τη θέση του κροατικού λαού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.