Νότια Αφρική: Δώδεκα αγελάδες θυσίασε ο πρόεδρος Ζούμα για να παραμείνει επικεφαλής του ANC

Νότια Αφρική: Δώδεκα αγελάδες θυσίασε ο πρόεδρος Ζούμα για να παραμείνει επικεφαλής του ANC

Ο Τζέικομπ Ζούμα που είναι πρόεδρος της Νότιας Αφρικής, προχώρησε το Σαββατοκύριακο στην τελετουργική θυσία δώδεκα αγελάδων στο χωριό Νκάντια όπου γεννήθηκε, στην περιφέρεια Κουαζούλου-Νατάλ (ανατολική Νότια Αφρική), για να ζητήσει την προστασία των προγόνων της φυλής του εναντίον των αντιπάλων του πριν από το επόμενο συνέδριο του Αφρικανικού Εθνικού Κογκρέσου (ANC), αναφέρεται σε σημερινά δημοσιεύματα του Τύπου.

Μια μεγάλη φωτογραφία που δείχνει τον Τζέικομπ Ζούμα να χορεύει με την παραδοσιακή ενδυμασία έχοντας στο μέτωπο μια μπαντάνα από δέρμα λεοπάρδαλης, δημοσιεύεται στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας “Σταρ”, ενώ οι “Τάιμς” αναφέρουν τις επικλήσεις που έγιναν από έναν γέροντα της προεδρικής φυλής, τον Μακίνγκα Ζούμα.

“Καλούμε εσάς, ω πρόγονοί μας, να προστατέψετε το γιο μας. Καλούμε εσάς όλους, ω πρόγονοι της φυλής Νξαμαλάλα. Να είστε κοντά του, να τον καθοδηγείτε και να τον προστατεύετε απ’ αυτούς που συνασπίζονται εναντίον του”, προσευχήθηκε.

Δεκάδες προσκεκλημένοι, που είχαν φτάσει με λεωφορεία, συμμετείχαν στη συνέχεια σε ένα συμπόσιο οργανωμένο στην ιδιωτική κατοικία του Ζούμα, η δαπανηρή ανακαίνιση της οποίας προκάλεσε σκάνδαλο τις τελευταίες εβδομάδες.

Μολονότι έχει χάσει τη δημοτικότητά του και κατηγορείται σε πολλά σκάνδαλα, ο Ζούμα θέλει να επανεκλεγεί επικεφαλής του ANC στο επόμενο συνέδριο του κυβερνώντος κόμματος που θα πραγματοποιηθεί από τις 16 ως τις 20 Δεκεμβρίου.

Ένας ετερόκλιτος συνασπισμός με την ονομασία “Οποιονδήποτε εκτός από τον Ζούμα”, στον οποίο μετέχει ο πρώην επικεφαλής της νεολαίας του κόμματος —που διαγράφηκε τον Απρίλιο—, ο Τζούλιους Μαλέμα, διεξάγει εκστρατεία για να ελέγξει την ηγεσία του ANC και να τοποθετήσει επικεφαλής τον αντιπρόεδρο Κγκαλέμα Μοτλάντε.

Οι αναλυτές και οι σχολιαστές θεωρούν πάντως ότι το κόμμα θα επιλέξει τη συνέχεια και θα διατηρήσει, εκτός απροόπτου, τον Ζούμα επικεφαλής του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.