ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

«Όχι» Γερμανίας στους Παλαιστίνιους για να γίνουν κράτος – παρατηρητής στον ΟΗΕ

«Όχι» Γερμανίας στους Παλαιστίνιους για να γίνουν κράτος – παρατηρητής στον ΟΗΕ

Δε θα ψηφίσει υπέρ του αιτήματος της Παλαιστίνης να της αναγνωριστεί το καθεστώς του κράτους-παρατηρητή στον ΟΗΕ, η Γερμανία, όπως δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Στέφεν Ζάιμπερτ.

«Η Γερμανία δεν θα εγκρίνει αυτό το αίτημα», δήλωσε ο Ζάιμπερτ. Την ίδια ώρα το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι συνεχίζονται έντονες διαβουλεύσεις με τις κυβερνήσεις άλλων κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την ελπίδα ότι θα καταλήξουν σε μια κοινή στάση.

Στο μεταξύ, από το Λονδίνο ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ουίλιαμ Χέιγκ επεσήμανε ότι η Βρετανία μάλλον θα απέχει στη διάρκεια της αυριανής ψηφοφορίας για το αίτημα των Παλαιστινίων στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

«Είμαστε ανοιχτοί στην ιδέα να ψηφίσουμε υπέρ της απόφασης, αν δούμε ότι οι Παλαιστίνιοι προσφέρουν δημόσια εγγυήσεις» σε κάποια θέματα, κυρίως όσον αφορά την άμεση και χωρίς προϋποθέσεις επιστροφή τους στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, σημείωσε ο Χέιγκ μιλώντας στους Βρετανούς βουλευτές.

Ο Βρετανός υπουργός πρόσθεσε πάντως ότι υπάρχει «πραγματικός κίνδυνος» να κινδυνέψει η ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή αν χρησιμοποιηθούν «οι λάθος λέξεις» στην απόφαση της αυριανής Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Γι’ αυτό το λόγο η Βρετανία ζήτησε περαιτέρω διαβεβαιώσεις από τον παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς. Αν το Λονδίνο λάβει αυτές τις διαβεβαιώσεις και αν γίνουν τροποποιήσεις στο κείμενο της απόφασης, τότε ενδέχεται να ψηφίσει υπέρ του αιτήματος των Παλαιστινίων, κατέληξε ο Χέιγκ.

Μέχρι στιγμής η Γαλλία, η Αυστρία, η Ισπανία, η Ελβετία, η Δανία και η Νορβηγία έχουν ανακοινώσει ότι θα ψηφίσουν υπέρ της αναγνώρισης της Παλαιστίνης ως «κράτους μη μέλους-παρατηρητή» του ΟΗΕ, η οποία αυτή τη στιγμή βρίσκεται στον οργανισμό υπό καθεστώς παρατηρητή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.