Υπέρ του αιτήματος της Παλαιστινιακής αρχής στον ΟΗΕ και η Ρωσία

Υπέρ του αιτήματος της Παλαιστινιακής αρχής στον ΟΗΕ και η Ρωσία

Υπέρ του αιτήματος της Παλαιστίνης να της αναγνωριστεί το καθεστώς του «κράτους παρατηρητή» στον ΟΗΕ πρόκειται να ψηφίσει αύριο και η Ρωσία στη Γενική Συνέλευση του οργανισμού, όπως ανέφερε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του.

«Όπως έχουμε πει επανειλημμένα η Ρωσική Ομοσπονδία θα ψηφίσει υπέρ της απόφασης αυτής, σύμφωνα με τη θέση μας» στο θέμα, επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

«Η υποστήριξη αυτής της απόφασης στη Γενική Συνέλευση υπαγορεύεται επίσης από το γεγονός ότι οι Παλαιστίνιοι δεν θεωρούν αυτό το διάβημα μια εναλλακτική στην ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή, κάτι που αναφέρεται ρητά στο προσχέδιο της απόφασης», προσθέτει το ρωσικό υπουργείο.

«Σε αυτό το στάδιο οι διεθνείς και περιφερειακές προσπάθειες πρέπει να επικεντρωθούν στην επιστροφή χωρίς καθυστέρηση στις άμεσες διαπραγματεύσεις μεταξύ Παλαιστινίων και Ισραηλινών», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Μέχρι στιγμής η Γαλλία, η Αυστρία, η Ισπανία, η Ελβετία, η Δανία και η Νορβηγία έχουν ανακοινώσει ότι θα ψηφίσουν υπέρ της αναγνώρισης της Παλαιστίνης ως «κράτους μη μέλους-παρατηρητή» του ΟΗΕ. Η Παλαιστίνη σήμερα βρίσκεται στον οργανισμό με το καθεστώς παρατηρητή.

Αντίθετα η Γερμανία επεσήμανε ότι δεν θα εγκρίνει το αίτημα αυτό και η Βρετανία μάλλον θα απέχει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.