“Μια χούφτα Ρεπουμπλικάνοι μπλοκάρουν το νόμο για τις φοροαπαλλαγές”

“Μια χούφτα Ρεπουμπλικάνοι μπλοκάρουν το νόμο για τις φοροαπαλλαγές”

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα κατηγόρησε σήμερα μια “χούφτα Ρεπουμπλικάνους” στη Βουλή των Αντιπροσώπων διότι εμποδίζουν την επικύρωση νομοθεσίας η οποία θα παράτεινε τις φοροαπαλλαγές για την μεσαία τάξη με στόχο να παραταθούν τα φορολογικά προνόμια των πλουσιότερων Αμερικανών.

Αντιμέτωπος με το “δημοσιονομικό βάραθρο” καθώς πλησιάζει το τέλος του 2012, ο πρόεδρος Ομπάμα κατά την διάρκεια επίσκεψής του σε ένα εργοστάσιο παιγνιδιών αποπειράθηκε να πιέσει τους Ρεπουμπλικάνους να συμφωνήσουν με την πρότασή του να αφεθούν να τερματιστούν οι φοροαπαλλαγές για τους Αμερικανούς με εισοδήματα πάνω από 250 χιλιάδες δολάρια το χρόνο.

Ο Ομπάμα κατηγόρησε τους Ρεπουμπλικάνους, οι οποίοι ελέγχουν το σώμα αυτού του Κογκρέσου, ότι καθυστερούν τη συμφωνία.

“Δεν είναι αποδεκτό από εμένα και δεν νομίζω ότι ούτε από εσάς το ότι μια χούφτα Ρεπουμπλικάνοι στο Κογκρέσο να κρατούν σε ομηρία τις φοροαπαλλαγές για την μεσαία τάξη απλώς επειδή δεν θέλουν οι φορολογικοί συντελεστές για τους ανθρώπους με υψηλότερα εισοδήματα να αυξηθούν”, τόνισε ο Ομπάμα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.