ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

ΗΠΑ: “Αντιπαραγωγικά τα σχέδια Νετανιάχου για εποικισμούς”

ΗΠΑ: “Αντιπαραγωγικά τα σχέδια Νετανιάχου για εποικισμούς”

Ο Λευκός Οίκος κατέστησε την Παρασκευή σαφές ότι το σχέδιο της κυβέρνησης του Ισραήλ για επέκταση των εποικισμών στην ανατολική Ιερουσαλήμ και στη Δυτική Όχθη είναι “αντιπαραγωγικό” και καθιστά δυσκολότερη την επανάληψη των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων των Ισραηλινών και των Παλαιστινίων.

“Επαναλαμβάνουμε την μακροχρόνια αντίθεσή μας στους εποικισμούς και στις κατασκευές στην Ανατολική Ιερουσαλήμ και στις ανακοινώσεις” περί αυτών, ανέφερε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τόμι Βίτορ.

Το Ισραήλ σχεδιάζει να ανεγείρει χιλιάδες νέες κατοικίες για εποίκους στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, είπε νωρίτερα ένας Ισραηλινός αξιωματούχος, αψηφώντας την ψηφοφορία του ΟΗΕ που αναγνώρισε την ύπαρξη ενός παλαιστινιακού κράτους.

Ο αξιωματούχος, μιλώντας υπό τον όρο να μην κατονομαστεί, δήλωσε ότι η συντηρητική κυβέρνηση του Μπενιαμίν Νετανιάχου έδωσε άδεια για την ανέγερση 3.000 κατοικιών.

“Πιστεύουμε ότι αυτές οι ενέργειες είναι αντιπαραγωγικές και καθιστούν δυσκολότερο να ξαναρχίσουν άμεσες διαπραγματεύσεις ή να επιτευχθεί μια λύση δύο κρατών”, είπε ο Βίτορ. “Οι άμεσες διαπραγματεύσεις συνεχίζουν να είναι ο στόχος μας και ενθαρρύνουμε όλες τις πλευρές να κάνουν βήματα ώστε (αυτό) να επιτευχθεί ευκολότερα”.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.