Να αποχωρήσει από την Ε.Ε. προτείνει ο δήμαρχος του Λονδίνου

Να αποχωρήσει από την Ε.Ε. προτείνει ο δήμαρχος του Λονδίνου

Η Βρετανία θα πρέπει να αλλάξει τη σχέση της με την Ευρωπαϊκή Ενωση και να υιοθετήσει αυτή που έχουν η Νορβηγία και η Ελβετία, δήλωσε ο δήμαρχος του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον, αναζωπυρώνοντας τη δημόσια συζήτηση σχετικά με την παραμονή ή όχι της Βρετανίας στην Ε.Ε.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Τζόνσον είπε ότι η Βρετανία πρέπει να διαπραγματευτεί μια «λιγότερο στενή σχέση» με τις Βρυξέλες. Πρότεινε επίσης, η χώρα να παραμείνει στην ενιαία αγορά αλλά να αποχωρήσει από την πολιτική ένωση, άρα και από κάθε θεσμό που αντιπροσωπεύει την Ενωμένη Ευρώπη.

«Η επιλογή θα είναι να παραμείνουμε με τους δικούς μας όρους ή να αποχωρήσουμε» είπε χαρακτηριστικά ο Τζόνσον.

«Το ευρώ είναι ένα καταστροφικό σχέδιο. Πρέπει να εκμεταλλευτούμε την ευκαιρία των αλλαγών στη Συνθήκη -ίσως για την τραπεζική ένωση- για να οργανώσουμε μία διακυβερνητική διάσκεψη στην οποία η συμμετοχή της Βρετανίας θα αντανακλά τη λαϊκή βούληση. Ας το συνοψίσουμε στην ενιαία αγορά. Αυτή είναι μία Συνθήκη υπό διαπραγμάτευση που μπορούμε και πρέπει να θέσουμε στην ψήφο του λαού. Ήρθε η ώρα διεξαγωγής δημοψηφίσματος και το ερώτημα θα είναι πολύ απλό. Θέλετε να παραμείνετε στην ενιαία αγορά της ΕΕ -ναι ή όχι; »

Ο δήμαρχος του Λονδίνου, είπε ότι η σχέση που έχουν με την Ευρωπαϊκή Ένωση χώρες όπως, η Νορβηγία και η Ελβετία, ταιριάζει περισσότερο στη Βρετανία και κάλεσε τον Πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον να πείσει τις ευρωπαϊκές χώρες να αποδεχθούν μια τέτοια συμφωνία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.