ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Απαγορεύθηκε στο Ιράκ η προσγείωση αεροπλάνου που μετέφερε τον Τούρκο Υπουργό Ενέργειας

Απαγορεύθηκε στο Ιράκ η προσγείωση αεροπλάνου που μετέφερε τον Τούρκο Υπουργό Ενέργειας

Σήμερα Τρίτη, το Ιράκ απαγόρευσε στην προσγείωση στην Ερμπίλ, την πρωτεύουσα του ιρακινού Κουρδιστάν, ενός αεροπλάνου στο οποίο επέβαινε ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας Τανέρ Γιλντίζ, όπως ανακοίνωσαν Ιρακινοί και Κούρδοι αξιωματούχοι.

«Η πτήση δεν έλαβε την απαραίτητη νόμιμη άδεια και κατά συνέπεια αποφάσισε να του απαγορεύσει να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο του Ερμπίλ», δήλωσε ο Νάσερ Μπαντάρ, επικεφαλής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας του Ιράκ. Οι πληροφορίες αυτές επιβεβαιώθηκαν και από έναν Κούρδο αξιωματούχο που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Μια τουρκική πηγή δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η ιρακινή κυβέρνηση δεν έδωσε άδεια στο αεροπλάνο του Τούρκου υπουργού να προσγειωθεί στο Ερμπίλ.

 «Το αεροπλάνο του κυρίου υπουργού δεν έλαβε την απαραίτητη άδεια για να προσγειωθεί στο Ερμπίλ. Το αεροπλάνο αναγκάστηκε να αλλάξει πορεία και να κατευθυνθεί στο Καϊσερί (στην κεντρική Τουρκία)», σημείωσε ένας σύμβουλος του Γιλντίζ.

Ο Γιλντίζ αναμενόταν να συμμετάσχει σε μια διεθνή διάσκεψη στο Ερμπίλ για το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο όπου θα συνομιλούσε και με Κούρδους αξιωματούχους.

Ο ίδιος ο Τούρκος υπουργός αναφέρθηκε σε ένα απλό «λάθος», όπως μετέδωσε το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

Από τη μεριά του το πρακτορείο Ανατολή μετέδωσε ότι η ιρακινή κυβέρνηση αναφέρθηκε σε «τεχνικούς λόγους» για να δικαιολογήσει την απόφασή της.

Το περιστατικό αυτό σημειώθηκε καθώς οι σχέσεις μεταξύ Βαγδάτης και Άγκυρας είναι τεταμένες, κυρίως εξαιτίας της άρνησης της Τουρκίας να εκδώσει τον σουνίτη, Ιρακινό αντιπρόεδρο Τάρεκ αλ Χασέμι, που καταδικάστηκε ερήμην του σε θάνατο στη Βαγδάτη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.