ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Θέμα η διαδοχή του Γιουνκέρ από την Προεδρία του Eurogroup

Θέμα η διαδοχή του Γιουνκέρ από την Προεδρία του Eurogroup

Με αφορμή την ανακοίνωση της πρόθεσης του Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ να παραιτηθεί από την προεδρία του Eurogroup στο τέλος του έτους, η γαλλόφωνη οικονομική εφημερίδα του Βελγίου L’ Echo επισημαίνει πως η είδηση αυτή δεν αποτέλεσε έκπληξη, αφού είχε ήδη εκφράσει την επιθυμία αυτή τον περασμένο Ιούνιο αλλά οι ομόλογοί του τον είχαν πείσει να παραμείνει στη θέση αυτή για έξι μήνες ακόμα.

«Πλέον, τίθεται επί τάπητος το θέμα της διαδοχής του: το όνομα του Γερμανού υπουργού Οικονομικών κυκλοφορεί εδώ και μήνες, αλλά η Γερμανία κατέχει ήδη τη θέση του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας», σχολιάζει η L’ Echo, σημειώνοντας πως χθες υπήρξε έντονη συζήτηση για το Γάλλο υπουργό Οικονομικών.

Ο σοσιαλιστής Μοσκοβισί δεν διανοείται να αφήσει την πιο εξέχουσα θέση της ευρωζώνης στο «γεράκι» Σόιμπλε ή στους συμμάχους του, επισημαίνει.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, εάν οι δυο άνδρες δεχτούν την εκ περιτροπής προεδρία του Eurogroup, η κατάσταση μάλλον δεν πρόκειται να απεμπλακεί πριν τις γερμανικές εκλογές, σχολιάζει η Λ’ Εκό και σημειώνει ότι αν ο Γιούνκερ επιμείνει στην παραίτησή του, θα πρέπει να βρεθεί ένας μεταβατικός Πρόεδρος για διάστημα τουλάχιστον οκτώ μηνών. Σύμφωνα με ευρωπαϊκή πηγή όμως, δεν υπάρχει υποψήφιος ούτε γι’ αυτή τη θέση.

Τα ονόματα βέβαια διαρρέουν από παντού, αναφέρει η εφημερίδα, επισημαίνοντας πως έχει γίνει λόγος για τον Ολλανδό ή και το Λουξεμβούργιο Υπουργό Οικονομικών.

Η εφημερίδα αναφέρει ακόμη πως σύμφωνα με την εφημερίδα Le Monde, ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε στο «όνομα του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ρομπάι» το οποίο είχε ακουστεί στις αρχές του έτους για τη θέση αυτή. «Ο ίδιος, όμως. δεν ενδιαφέρεται», σημειώνει η Λ’ Εκό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

 Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr           

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.