ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ανυποχώρητο το Ισραήλ στο ζήτημα του εποικισμού

Ανυποχώρητο το Ισραήλ στο ζήτημα του εποικισμού

Ανυποχώρητο εμφανίζεται το Ισραήλ στο ζήτημα του εποικισμού. Στη φωτογραφία, το παράθυρο ενός υπό κατασκευή σπιτιού στον εβραϊκό οικισμό της Maale Adumim στη Δυτική Οχθη.

Κανονικά προχωρά το Ισραήλ στα σχέδια ανέγερσης 3.000 νέων κατοικιών εποίκων στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη σε Ανατολική Ιερουσαλήμ και Δυτική Όχθη, παρά τις διεθνείς αντιδράσεις.

Αξιωματούχος του υπουργείου Αμυνας δήλωσε ότι αρχιτέκτονες και εργολάβοι εμφανίστηκαν σε υποεπιτροπή της ελεγχόμενης από τις ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ διοίκησης στη Δυτική Όχθη.

Εκεί κατοχύρωσαν επίσημα τα σχέδια τους για δόμηση στην ζώνη E1, η οποία βρίσκεται κοντά στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, προκαταρκτικό βήμα για την μελλοντική έκδοση οικοδομικών αδειών.

Πρόκειται για έδαφος το οποίο διεκδικείται από τους Παλαιστίνιους σαν μέρος του μελλοντικού ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους.

Η σχετική απόφαση της κυβέρνησης Νετανιάχου αντιμετωπίζεται με έντονο σκεπτικισμό, ακόμη και ανάμεσα σε παραδοσιακούς συμμάχους του Ισραήλ.

Για τη ζώνη Ε1 ως «κόκκινη γραμμή, η οποία δεν πρέπει να ξεπεραστεί» έκανε λόγο ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς.

Ο Νετανιάχου, ο οποίος θεωρείται το φαβορί των εκλογών της 22ας Ιανουαρίου στο Ισραήλ, απορρίπτει μέχρι στιγμής τις πιέσεις από πλευράς ΗΠΑ και ΕΕ για το ζήτημα του εποικισμού των κατεχομένων, μολονότι οι περισσότερες χώρες τον θεωρούν παράνομη ενέργεια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.