ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ιταλία: Πρώτο κόμμα αναδεικνύεται η κεντροαριστερά του Μπερσάνι σύμφωνα με δημοσκόπηση

Ιταλία: Πρώτο κόμμα αναδεικνύεται η κεντροαριστερά του Μπερσάνι σύμφωνα με δημοσκόπηση

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρίας Ipr Marketing για λογαριασμό του δημόσιου τηλεοπτικού καναλιού Rai Tre, το 36% των Ιταλών επιθυμεί ο Μάριο Μόντι να εκλεγεί Πρόεδρος της δημοκρατίας την άνοιξη.

To 27% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι πρέπει να διατηρήσει μόνον τον ρόλο του ισόβιου γερουσιαστή, ενώ για το 16% θα μπορούσε να είναι υποψήφιος πρωθυπουργός, υποστηριζόμενος από μια συμμαχία κομμάτων.

Σε ό,τι αφορά την προαναγγελία της παραίτησης του Ιταλού πρωθυπουργού, το 37% απαντά ότι έπραξε ορθώς και πως η κεντροδεξιά οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες της. Το 34% έχει την άποψη ότι έκανε λάθος και ότι θα μπορούσε να περιμένει και να μην βαρύνει το όλο πολιτικό κλίμα.

Η έρευνα της Ipr Marketing αποκαλύπτει ότι αν ο Μόντι αποφάσιζε να ηγηθεί ενός κεντρώου ψηφοδελτίου, ως υποψήφιος πρωθυπουργός, το 9% των εκλογέων θα την στήριζε με την ψήφο του.

Το 72% του στατιστικού δείγματος πιστεύει ότι ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι έκανε λάθος να σταματήσει να στηρίζει την κυβέρνηση Μόντι διότι η χώρα κινδυνεύει τώρα να βρεθεί σε οικονομικό βάραθρο.

Το 20% αντιθέτως εκτιμά ότι έπραξε ορθώς διότι η εμπειρία της κυβέρνησης τεχνοκρατών έπρεπε να τελειώσει.

Στην πρώτη θέση βρίσκεται το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα, με ποσοστό 33,5%. Το κόμμα Αριστερά και Ελευθερία, που έχει συνάψει συμμαχία με τους Δημοκρατικούς, πείθει το 5,5% των ερωτηθέντων.

Άλλες δυνάμεις της κεντροαριστεράς συνολικά φθάνουν το 6%. Το κίνημα Πέντε Αστέρων του Μπέπε Γκρίλο συγκεντρώνει το 17% της πρόθεσης ψήφου. Σε ό,τι αφορά την Ένωση Κέντρου (UdC) και τη συνεργαζόμενη παράταξη Μέλλον και Ελευθερία, συνολικά βρίσκονται στο 7%, ενώ ο μπερλουσκονικός Λαός της Ελευθερίας (PdL) δεν ξεπερνά το 15%.

Η Λέγκα με την οποία μπορεί να συνεργασθεί ο Μπερλουσκόνι βρίσκεται στο 5%, η Δεξιά στο 2% και το κόμμα του πρώην εισαγγελέα Αντόνιο Ντι Πιέτρο, η Ιταλία των Αξιών, επίσης στο 2%.

Στο ερώτημα ποιος είναι ο καταλληλότερος πρωθυπουργός, τέλος, στην έρευνα που παρουσίασε το Rai Tre, ο κεντροαριστερός Πιερλουίτζι Μπερσάνι συγκεντρώνει ποσοστό 37%, ο Μάριο Μόντι 23% και ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι 20% των προτιμήσεων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.