ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Περικοπές 100 δισ. ευρώ μέσω του ασφαλιστικού προωθεί η Μαδρίτη

Περικοπές 100 δισ. ευρώ μέσω του ασφαλιστικού προωθεί η Μαδρίτη

Επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων στον ασφαλιστικό τομέα προωθεί η Ισπανία, αυξάνοντας το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 65 στα 67 έτη και περιορίζοντας την αυτόματη τιμαριθμική αναπροσαρμογή των συντάξεων για να αντισταθμίζεται ο πληθωρισμός, ώστε η χώρα της Ιβηρικής να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να διορθώσει την προβληματική οικονομική κατάστασή της.

Σύμφωνα με Ισπανό αξιωματούχο, τον οποίο επικαλείται το , στόχος είναι να περικοπούν δαπάνες 100 δισ. ευρώ ετησίως δηλαδή το 10% του ΑΕΠ.

Επίσης, κυβερνητικός στόχος φέρεται να είναι η κατάργηση της αυτόματης αναπροσαρμογής των συντάξεων ή τουλάχιστον η υιοθέτηση ενός διαφορετικού μηχανισμού, ιδιαίτερα σε περιόδους βαθιάς ύφεσης της οικονομίας, όπως η τρέχουσα.Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η αντιπολίτευση, το Σοσιαλιστικό Κόμμα PSOE δεν αναμένεται να εμποδίσει τις μεταρρυθμίσεις. Έτσι, ο πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι έχει την πλειοψηφία ώστε να περάσει από το Κοινοβούλιο τη νομοθεσία.Όπως αναφέρει τo , το μεταρρυθμιστικό σχέδιο είναι μια μακροχρόνια απαίτηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ασκούν επίσης πιέσεις ώστε να «διακοπεί» η σύνδεση των συντάξεων και του πληθωρισμού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.