Μέρκελ και Ολάντ ονειρεύονται ευρωπαϊκή ολοκλήρωση

Μέρκελ και Ολάντ ονειρεύονται ευρωπαϊκή ολοκλήρωση

Στο επίκεντρο της συνάντησης της Γερμανίδας Καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ και του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ, βρέθηκαν οι εκκρεμότητες που αφορούν στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση.

Το τετ-α-τετ των δύο Ευρωπαίων ηγετών πραγματοποιήθηκε αμέσως μετά την συμφωνία των υπουργών Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και λίγο πριν την έναρξη της έβδομης -και τελευταίας- για φέτος Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, στις Βρυξέλλες.

Νωρίτερα, η κ. Μέρκελ καλωσόρισε σε δηλώσεις της τη συμφωνία για τη δημιουργία της εποπτικής αρχής για τον τραπεζικό κλάδο τονίζοντας ότι «είναι ένα μεγάλο βήμα προς τα μπρος που δημιουργεί μεγαλύτερη αξιοπιστία στην Ευρωζώνη».

Σύμφωνα με την ίδια το 2012 ήταν ένα βίαιο έτος για τις 17 χώρες της Ευρωζώνης κατά τη διάρκεια του οποίου το ευρωπαϊκό νόμισμα απειλήθηκε από την κρίση χρέους.   

«Στο τέλος του έτους μπορούμε να πούμε πως έχουμε καταφέρει πολλά. Αλλά υπάρχουν πολλά ακόμα να γίνουν,» συμπλήρωσε η Γερμανίδα καγκελάριος.

Όσον αφορά στην Ελλάδα, η Γερμανίδα Καγκελάριος χαρακτήρισε ορθή την απόφαση για την εκταμίευση της δόσης προς την Αθήνα, υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα έχει καταβάλλει σημαντικές προσπάθειες.

Τη συμφωνία για την εποπτεία των τραπεζών καλωσόρισε και ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε, σημειώνοντας πως χρειάζεται ακόμα αρκετή δουλειά να γίνει ώστε να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις.

«Χρειαζόμαστε περισσότερα βήματα για να βελτιώσουμε την ενιαία αγορά, τη δημιουργία θέσεων εργασίας και μίας περισσότερο κοινωνικής Ευρώπης,» δήλωσε ο Ρούτε σε δημοσιογράφους πριν την έναρξη της συνόδου κορυφής.

«Θα χρειαστεί αρκετός χρόνος αλλά το πρώτο βήμα είναι πολύ σημαντικό» τόνισε ο Ολλανδός πρωθυπουργός.

Από την πλευρά του ο Βέλγος πρωθυπουργός, Έλιο Ντι Ρούπο, σημείωσε πως χρειάζεται πολύ δουλειά να γίνει για την τραπεζική εποπτεία προσθέτοντας πως υπάρχει ανάγκη για μία περισσότερο κοινωνική προσέγγιση σε ζητήματα όπως η δημιουργία θέσεων εργασίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.