ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Το ναυτικό της Ν.Κορέας περισυνέλεξε τμήμα από τον πύραυλο της Β.Κορέας

Το ναυτικό της Ν.Κορέας περισυνέλεξε τμήμα από τον πύραυλο της Β.Κορέας

Πληροφορίες για τη βαλλιστική τεχνολογία της Βορείου Κορέας αναμένεται να έχει ο νοτιοκορεάτικος στρατός ύστερα από την περισυλλογή τμήματος του πυραύλου που εκτόξευσε η Πιονγκγιάνγκ μέσα στην εβδομάδα.

Το τμήμα που περισυνελέγη στην Κίτρινη Θάλασσα φαίνεται ότι είναι μια δεξαμενή που φέρει την ονομασία «Unha-3», την ονομασία του πυραύλου που εκτοξεύτηκε από τη Βόρεια Κορέα.

Το τμήμα αυτό του πυραύλου θα εξετάσουν ομάδα εμπειρογνωμόνων, στρατιωτικών και μη καθώς επίσης και Αμερικανοί εμπειρογνώμονες στη σοβιετική τεχνολογία.

Σύμφωνα με το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, το τμήμα που περισυνελέγη βρέθηκε σε βάθος 80 μέτρων, 160 χιλιόμετρα δυτικά του λιμανιού Γκουνσάν (νοτιοδυτικά).

Πριν από την αποτυχημένη, πρώτη εκτόξευση πυραύλου, τον Απρίλιο, η Πιονγκγιάνγκ είχε προειδοποιήσει τη Σεούλ ότι κάθε απόπειρα περισυλλογής συντριμμιών θα θεωρηθεί «πολεμική ενέργεια». Η προειδοποίηση αυτή διατυπώθηκε εκ νέου πριν από την εκτόξευση της Τετάρτης.

Την ίδια ώρα Βορειοκορεάτες συγκεντρώθηκαν στην Πιονγκγιάνγκ για να γιορτάσουν την επιτυχημένη εκτόξευση του πυραύλου, όπως αναφέρει το BBC.

Η κρατική τηλεόραση έδειξε πλήθος κόσμου να ζητωκραυγάζει για την εκτόξευση, η οποία καταδικάστηκε από τη διεθνή κοινότητα.

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας επιθυμεί την εκτόξευση κι άλλων πυραύλων, όπως μετέδωσε το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο της χώρας. Σύμφωνα με το KCNA, ο Κιμ Γιονγκ-Ουν υπογράμμισε την ανάγκη «να εκτοξευτούν δορυφόροι στο μέλλον για την ανάπτυξη της τεχνολογίας και της οικονομίας της χώρας».

Η Πιονγκγιάνγκ υποστηρίζει ότι εκτόξευσε τον πύραυλο για να θέσει σε τροχιά δορυφόρο, για ειρηνικούς σκοπούς. Όμως, οι επικριτές της, με επικεφαλής την Ουάσινγκτον, πιστεύουν ότι πρόκειται στην πραγματικότητα για δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου. Ο ΟΗΕ με αποφάσεις του το 2006 και το 2009 απαγορεύει στην Πιονγκγιάνγκ κάθε πυρηνική ή βαλλιστική δραστηριότητα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.