ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Στη Ρωσία δεν πιάνει το “κόλπο” με τις διαδηλώσεις

Στη Ρωσία δεν πιάνει το “κόλπο” με τις διαδηλώσεις

Έχουν κουραστεί οι Ρώσοι από τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, οι οποίες τίποτα δεν αλλάζουν στη χώρα. Τέτοια είναι τα θλιβερά για τη ρωσική αντιπολίτευση συμπεράσματα, τα οποία βασίζονται στην τελευταία κοινωνιολογική έρευνα του «Κέντρου Λεβάντα», η οποία είχε πραγματοποιηθεί σε περισσότερες από τις μισές ρωσικές περιοχές.

Τις μαζικές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, που άρχισαν στα τέλη του περασμένου έτους μετά τις βουλευτικές εκλογές, σήμερα υποστηρίζουν μόνο οι τέσσερις από τους δέκα ερωτηθέντες Ρώσους, βασικά κάτοικοι των μεγάλων πόλεων. Άλλοι τόσοι εκφράζουν γι΄αυτές αρνητική γνώμη. Μάλιστα μόνο το ένα τέταρτο των Ρώσων δεν αμφιβάλλει ότι αυτές είχαν αισθητό αποτέλεσμα και με κάποιο τρόπο έχουν αλλάξει προς το καλύτερο την κατάσταση στη χώρα. Η συντριπτική πλειονότητα, αντίθετα, είναι πεπεισμένη ότι η αποτελεσματικότητα του κινήματος διαμαρτυρίας είναι το λιγότερο αμφίβολη. Σε περίπτωση νέων εκδηλώσεων της αντιπολίτευσης, που θα συνδέονται με την «καθαρότητα» κάποιων εκλογών, είναι πρόθυμο να συμμετάσχει σ΄αυτές μόνο το 20% των ερωτηθέντων.

Όσον αφορά τα βασικά συνθήματα των «διαφωνούντων» για την απομάκρυνση του Πούτιν από την εξουσία, αυτά δεν τα υποστηρίζει το 57% των ερωτηθέντων και μόνο το 7% τα θεωρεί απόλυτα αποδεκτά.

Αναφορικά με την προσωπική δημοτικότητα των ιδίων των «δημιουργικών» και «χαρισματικών» ηγετών της αντιπολίτευσης – του νομικού και μπλόγκερ Αλεξέι Ναβάλνι και του πρώην πρωθυπουργού Μπορίς Νεμτσόφ, αυτούς τους εμπιστεύεται μόνο το 2 και το 3% των Ρώσων αντίστοιχα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.