ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Α.Μέρκελ :«Έχουμε μπροστά μας μία πολύ δύσκολη περίοδο»

Α.Μέρκελ :«Έχουμε μπροστά μας μία πολύ δύσκολη περίοδο»

Την εκτίμηση ότι η Ευρώπη έχει ακόμη να διανύσει «μια δύσκολη περίοδο» επώδυνων μεταρρυθμίσεων, χαμηλών ρυθμών ανάπτυξης και υψηλής ανεργίας, εξέφρασε η γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, επισημαίνοντας ότι δεν θα πρέπει να «χαλαρώσει» όσον αφορά τις προσπάθειές της για προώθηση των μεταρρυθμίσεων.

Η γερμανίδα καγκελάριος απέρριψε, επίσης, τις αισιόδοξες προβλέψεις ότι έχουν παρέλθει τα χειρότερα για την ευρωζώνη.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, μετά το πέρας των εργασιών της διήμερης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες, η Μέρκελ χαιρέτισε τις συμφωνίες που επετεύχθησαν για την εποπτεία των ευρωπαϊκών τραπεζών και για την εκταμίευση της βοήθειας προς την Ελλάδα, αλλά όσον αφορά τις προβλέψεις της για το μέλλον φάνηκε επιφυλακτική.

«Ναι, έχουμε ήδη επιτύχει κάτι, αλλά πιστεύω ότι έχουμε ακόμη μπροστά μας μια περίοδο πολύ δύσκολη», σημείωσε.

Και πρόσθεσε: «Ένας λόγος για τον οποίο είμαι προσεκτική στις προβλέψεις μου είναι ότι η διαδικασία προσαρμογής, την οποία πρέπει να περάσουμε είναι πολύ δύσκολη και επώδυνη».

«Η ευρωζώνη δεν θα δει τα αποτελέσματα από την μεταρρύθμιση της αγοράς εργασίας και τις άλλες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις για αρκετά χρόνια, με το 2013 να διαγράφεται ως άλλη μία χρονιά με προκλήσεις», είπε χαρακτηριστικά η γερμανίδα καγκελάριος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.