ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Η αρχή του τέλους

Η αρχή του τέλους

Προηγήθηκε της τελευταίας συνάντησης κορυφής, εκείνη των υπουργών επί των οικονομικών, όπου όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Πιέρ Μοσκοβισί: «… Είναι μια συμφωνία, η οποία δημιουργεί μια πραγματική ενοποιημένη τραπεζική διοίκηση κάτω από την εξουσία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Ταιριάζει με τις επιδιώξεις μας, το όραμά μας. …», ο δε Κύπριος υπουργός οικονομικών κ. ΒάσοςΣιαρλή το σύγκρινε με: «Χριστουγεννιάτικο δώρο για όλη την Ευρώπη».

 Το νέο σύστημα θα εφαρμοστεί σταδιακά από τον επόμενο χρόνο, αν και ο κύριος Σόϊμπλε είπε ότι η πλήρης εφαρμογή του θα γίνει τον Μάρτιο του 2014.

 Μόνον οι τράπεζες με assets πάνω από 30 δις ευρώ, θα καλύπτονται κατ’ ευθείαν από την ΕΚΤ, οι δε «χαζές» χώρες Βρετανία και Σουηδία πέτυχαν να μην συμπεριληφθούν σ’ αυτήν την εποπτεία της ΕΚΤ.

Δεν χρειάζεται πλέον να κουράζεται ο οποιοσδήποτε «οπαδός» να αποκαλεί «συνωμοσιολόγους» όσους αναφέρονται στο τέλος του έθνους-κράτους και στην επικυριαρχία των τραπεζιτών στους λαούς. Και αυτό γιατί αξιωματούχοι και κυβερνώντες λένε τα ίδια από μόνοι τους.

 Όπως ο Κάμερον, ο οποίος δήλωσε ότι στην συνάντηση κορυφής θα υποστηρίξει τα σχέδια για ένα ενιαίο Υπερ-κράτος, ο δε Ρομπάϊ ότι: «Θέλουμε η πολιτική για την ασφάλεια και την άμυνα ως ενιαία να γίνει περισσότερο αποτελεσματική».

 Και ενώ το στυγνό κράτος των τραπεζιτών επελαύνει με ό,τι χειρότερο διαθέτει, με τις 3.500 περίπου αυτοκτονίες, το ενδιαφέρον του κόσμου είναι μονίμως «στραμμένο» στις «ανδραγαθίες» της ΧΑ, στο αν υπάρχουν διαφωνίες μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ και αν είναι έτοιμος να κυβερνήσει ή όχι και τώρα τελευταία στο αν έφυγε κανένας βουλευτής από τους Αν.Ελ.

Οι εξελίξεις θα είναι πολύ σύντομες όσον αφορά το τέλος του ευρωπαικόύ οικοδομήματος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.