ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Σουηδός ΥΠΕΞ για ΕΕ: Αλλαγή στάσης έναντι της Τουρκίας

Σουηδός ΥΠΕΞ για ΕΕ: Αλλαγή στάσης έναντι της Τουρκίας

Ο Σουηδός υπουργός Εξωτερικών Καρλ Μπιλντ δήλωσε ότι η χώρα του πρωτοστατεί στο να συνεχίσει να διευρύνεται η ΕΕ. Αναφέρθηκε ειδικότερα στο κεφαλαίο Τουρκία, για το οποίο προφανώς ενδιαφέρεται περισσότερο, σημειώνοντας ότι «κάναμε μικρά, αλλά σημαντικά βήματα και για πρώτη φορά.

Μετά από πολλά χρόνια ακούστηκαν και πάλι θετικά μηνύματα σχετικά με την Τουρκία. Πρόκειται για μια αλλαγή στάσης-συμπεριφοράς από τη Γαλλία, αλλά και επειδή πολλά κράτημέλη συνειδητοποίησαν την αυξημένη στρατηγική σημασία της Τουρκίας».

Ο Καρλ Μπιλντ έκανε τις δηλώσεις στο αεροπλάνο, μεταβαίνοντας από τις Βρυξέλλες στον Καύκασο, για μία τριήμερη περιοδεία στο Αζερμπαϊτζάν, τη Γεωργία και την Αρμενία.

«Η διεύρυνση είναι από τους πιο σημαντικούς και δύσκολους, περίπλοκους τομείς πολιτικής που έχουμε να χειριστούμε και όσο μεγαλύτερη η εμβάθυνση της συνεργασίας, τόσο καλύτερα για την οικονομία και την σταθερότητα στην Ευρώπη», είπε και πρόσθεσε: «Μία διεύρυνση συνεπάγεται ότι η ΕΕ γίνεται ένας όλο και πιο σημαντικός παγκόσμιος παίκτης (σ.σ. στις διεθνείς σχέσεις), αλλά ίσως πάνω απ’ όλα να λειτουργεί ως κίνητρο για την επιτάχυνση της διαδικασίας συμφιλίωσης, μεταξύ άλλων στα Βαλκάνια. Αν η πόρτα της ΕΕ κλείσει γι’ αυτές τις χώρες, θα ανοίξει -αντί αυτής της πόρτας- για άλλες, πιο σκοτεινές δυνάμεις».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.