ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ντμίτρι Ρογκόζιν : «Στο σκαμνί οι μιζαδόροι στον χώρο της άμυνας»

Ντμίτρι Ρογκόζιν : «Στο σκαμνί οι μιζαδόροι στον χώρο της άμυνας»

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός, Ντμίτρι Ρογκόζιν, σε συνέντευξη τουμίλησε για τα  πρόσφατα και παλαιότερα σκάνδαλα, και τις μίζες στον χώρο του υπουργείου Αμύνης, ενώ δηλώνει ότι θα υπάρξει κάθαρση και θα τιμωρηθούν όσοι υπεξαίρεσαν δημόσια περιουσία.

Ντίμτρι Ρογκόζιν: “Αν βλέπουμε ότι κάπου υπάρχουν ύποπτες ενέργειες, εφιστούμε αμέσως την προσοχή της Εισαγγελίας και των Αρχών ασφαλείας” αναφέρει το Itar TASS

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντμίτρι Ρογκόζιν, ο οποίος είναι επιφορτισμένος με την επίβλεψη της αμυντικής βιομηχανίας, αναφέρεται στα σκάνδαλα που αποκαλύπτονται για το υπουργείο Αμύνης. Σε συνέντευξη του στην ρωσική εφημερίδα Kommersant ανέφερε τα εξής:

Kommersant: Συνδέεται η παραίτηση του Γιούρι Ουρλίτσιτς από τη θέση του γενικού σχεδιαστή του συστήματος GLONASS με την υπόθεση υπεξαίρεσης 162,5 εκατομ. ευρώ;

Ντ.Ρογκόζιν: Η υπόθεση δεν αφορά μόνο τον Ουρλίτσιτς, αλλά τον κάθε Ουρλίτσιτς. Έχει παρέλθει ο καιρός που ένα πρόσωπο μπορούσε να καταλαμβάνει ταυτόχρονα τη θέση του γενικού διευθυντή, και εκείνη του γενικού σχεδιαστή. Όταν έχουμε να κάνουμε με μεγάλα προγράμματα και επενδύουμε σε αυτά μεγάλα ποσά, πρέπει να υπάρχει ισορροπία συμφερόντων και ορθολογικός καταμερισμός της εργασίας. Έτσι ώστε ένας άνθρωπος, ο γενικός σχεδιαστής, να εκπροσωπεί την επιστήμη και να έχει το νου του στην τεχνολογική πρόοδο, και ένας δεύτερος, ο γενικός διευθυντής, να είναι υπεύθυνος για την οργάνωση της παραγωγής. Δεν είναι δυνατόν να ασχολείται κάποιος ταυτόχρονα και με τους δύο τομείς. Σχετικά όμως με την παραίτηση του Ουρλίτσιτς υπάρχει και ζήτημα υπόληψης, αυτό είναι αλήθεια. Αυτή την ώρα οι διωκτικές Αρχές ερευνούν τον τρόπο που διοχετεύτηκε δημόσιο χρήμα στο πρόγραμμα GLONASS  (σ.σ. το ρωσικό Σύστημα Δορυφορικής Πλοήγησης), χωρίς τον σχετικό έλεγχο από την πλευρά του κράτους.

ΕΡ: Οι Ουρλίτσιτς και Περμίνοφ (ο Ανατόλι Περμίνοφ είναι πρώην επικεφαλής της Ρωσικής Υπηρεσίας Διαστήματος και νυν γεν. διευθυντής της εταιρίας «Ρωσικά Διαστημικά Συστήματα) εμπλέκονται σε αυτή τη μυστική διοχέτευση των κρατικών πόρων;

ΑΠ. Αυτό θα φανεί από την έρευνα. Πάντως, η ηγεσία της Roscosmos διατηρούσε υπόνοιες για υπεξαίρεση. Ο Ποπόβκιν (σ.σ. ο Βλαντίμιρ Ποπόβκιν είναι επικεφαλής της Roscosmos) μου είχε αναφέρει για αυτές και εγώ ήμουν ενήμερος για την πορεία των ερευνών, καθώς μου κατέθεταν τα προκαταρκτικά αποτελέσματα πριν από τη δημόσια ανακοίνωσή τους.

ΕΡ: Να αναμένουμε νέες αποκαλύψεις για σκάνδαλα;

ΑΠ: Θα ασχοληθούν σχετικά και θα αποφανθούν συγκεκριμένοι άνθρωποι, όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο ενήργησαν ορισμένα πρόσωπα από νομική άποψη.

Σκάνδαλα και offshore

ΕΡ: Όταν οριστήκατε αναπληρωτής πρωθυπουργός και υπεύθυνος για τα θέματα της αμυντικής βιομηχανίας, είχατε δεσμευτεί συγκεκριμένα ότι θα καταπολεμήσετε τη διαφθορά.

ΑΠ: Το υποσχέθηκα, και πράττω αναλόγως. Στην κυβερνητική επιτροπή για θέματα αμυντικής βιομηχανίας φτάνουν πληροφορίες που αφορούν το οικονομικό πλαίσιο της δραστηριότητας διαφόρων επιχειρήσεων. Αν βλέπουμε ότι κάπου υπάρχουν ύποπτες ενέργειες, εφιστούμε αμέσως την προσοχή της Εισαγγελίας και των Αρχών ασφαλείας. Όταν προβαίνουμε σε νέους διορισμούς, ελέγχουμε οπωσδήποτε κατά πόσο οι υποψήφιοι είναι «καθαροί». Επιτέλους τώρα, έχει τεθεί υπό την άμεση διεύθυνση της κυβέρνησης η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αμυντικών Προμηθειών, και αυτή η Αρχή επιτήρησης αρχίζει να βάζει τάξη στον τομέα της διανομής και εκτέλεσης των κρατικών αμυντικών προμηθειών. Πώς είναι δυνατό να υπάρξει συνεργασία με ανθρώπους οι οποίοι, όσα χρήματα και αν αποστέλλονται για διαχείριση, αυτοί θα επιδιώξουν έτσι κι αλλιώς να λοξοδρομήσουν προς αναζήτηση κάποιων offshore εταιριών! Όλα τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας για ανάλογες υποθέσεις, θα τα αποστέλλω στην Εισαγγελία και από εκεί και πέρα, ας επιληφθούν οι Αρχές της Δημόσιας Τάξης.

ΕΡ: Να περιμένουμε δηλαδή αποκαλύψεις που θα κάνουν πάταγο;

ΑΠ: Η κάθαρση είναι αναπόφευκτη. Είναι εις γνώση μου οι φάκελοι για μια σειρά από επιχειρήσεις στους τομείς της αεροδιαστημικής και πυραυλικής παραγωγής. Αν το υλικό το φακέλων είναι αληθινό, τότε αυτό σημαίνει ότι ορισμένοι ανώτεροι αξιωματούχοι από τον χώρο της Άμυνας τη δεκαετία του ΄90 πραγματικά δεν φοβόντουσαν καθόλου τις όποιες νομικές συνέπειες. Καταχωρούσαν με θράσος δημόσια περιουσία στις κόρες τους, στους γιούς και στις πεθερές τους, χωρίς να νοιάζονται καθόλου για τις συνέπειες. Όμως, όσο σκοινί και αν ξετυλίξεις για να δέσεις το πλοίο στην προκυμαία, αυτό κάποια στιγμή θα τελειώσει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.