ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Διεγράφη από το κόμμα του ο πρώην πρωθυπουργός της FYROM

Διεγράφη από το κόμμα του ο πρώην πρωθυπουργός της FYROM

Η «Σοσιαλδημοκρατική Ένωση» (SDSM) του Μπράνκο Τσερβένκοφσκι που είναι το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, με απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής, διέγραψε σήμερα από μέλος του κόμματος τον πρώην πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, Βλάντο Μπούτσκοφσκι.

Ο κ. Τσερβένκοφσκι δήλωσε οτι ο Βλάντο Μπούτσκοφσκι διαγράφεται από μέλος του κόμματος επειδή επί αρκετό διάστημα αμφισβητεί δημόσια και επικρίνει την αντιπολιτευτική τακτική του κόμματος, με αποτέλεσμα να προκαλείται ζημιά στην εικόνα του SDSM.

Ο Βλάντο Μπούτσκοφσκι, τα τελευταία δύο χρόνια, έχει διαφωνήσει ανοιχτά με αρκετές επιλογές του Μπράνκο Τσερβένκοφσκι σχετικά με την τακτική και τη λειτουργία του SDSM και έχει εκφράσει επανειλημμένως την άποψη ότι ο το SDSM, υπό την ηγεσία του κ.Τσερβένκοφσκι, δεν μπορεί να αντιπαρατεθεί στο κυβερνών VMRO-DPMNE του Νίκολα Γκρούεφσκι.

Ακόμη, ο κ.Τσερβένκοφσκι απείλησε σήμερα ότι το SDMS δεν θα συμμετάσχει στις δημοτικές εκλογές στη χώρα οι οποίες προγραμματίζονται για τον Μάρτιο, αν η κυβέρνηση του Ν. Γκρούεφσκι δεν προχωρήσει στο ενδιάμεσο σε τροποποιήσεις της εκλογικής νομοθεσίας και δεν συμπεριλάβει σε αυτήν τις συστάσεις του ΟΑΣΕ και δεν εκκαθαρίσει τους εκλογικούς καταλόγους στη χώρα.

Ο Βλάντο Μπούτσκοφσκι είχε διατελέσει πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ από τον Δεκέμβριο του 2004 έως τον Ιούλιο του 2006 και πρόεδρος του SDSM από το Νοέμβριο του 2004 έως το Νοέμβριο του 2006. Μάλιστα είχε διαδεχθεί στον πρωθυπουργικό θώκο και στην ηγεσία του SDSM τον Μπράνκο Τσερβένκοφσκι ο οποίος το 2004 μεταπήδησε στην προεδρία της χώρας. Ο Μπράνκο Τσερβένκοφσκι, μετά τη λήξη της θητείας του ως πρόεδρος της ΠΓΔΜ, το 2009, επανήλθε στην ηγεσία του SDSM.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.