ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Καρφιά Γ.Στόλτενμπεργκ σε Ρωσία: «Απαράδεκτη η ανάμειξη άλλων χωρών στη συμφωνία των Πρεσπών»

Καρφιά Γ.Στόλτενμπεργκ σε Ρωσία: «Απαράδεκτη η ανάμειξη άλλων χωρών στη συμφωνία των Πρεσπών»

O γ.γ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ χαρακτήρισε απαράδεκτη την ανάμειξη τρίτων χωρών στη συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ, στέλνοντας μήνυμα στη Ρωσία, ξεχνώντας βέβαια να αναφέρει πως ο Αμερικάνος διπλωμάτης Μάθιου Νίμιτς συμμετέχει εδώ και χρόνια στις διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών.

«Κάθε ανάμειξη από άλλες χώρες είναι απαράδεκτη» είπε ο γ.γ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ,, ερωτηθείς αν υπάρχει παρέμβαση της Ρωσίας στο θέμα της συμφωνίας για την ονομασία των Σκοπίων.

Όπως είπε ο γ.γ. του ΝΑΤΟ, η Βορειοατλαντική συμμαχία χαιρετίζει τη συμφωνία μεταξύ της Αθήνας και των Σκοπίων ενώ εξέφρασε την πεποίθηση πως πρόκειται για μια ευκαιρία για τα Σκόπια.

Ο κ. Στόλτενμπεργκ δήλωσε επίσης ότι οι 29 ηγέτες των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ είχαν μία ειλικρινή συζήτηση για μία δικαιότερη κατανομή των βαρών των αμυντικών δαπανών.

«Μετά από αυτήν τη Σύνοδο Κορυφής το ΝΑΤΟ είναι πιο ενωμένο» ανέφερε ο κ. Στόλτενμπεργκ, τονίζοντας ότι παρά τις διαφορές που υπήρχαν στην αρχή της Συνόδου, τώρα υπάρχει κοινή κατανόηση των προκλήσεων και της αναγκαιότητας για αυξήσεις των αμυντικών δαπανών.

Επίσης, σημείωσε ότι από τότε που ανέλαβε Πρόεδρος των ΗΠΑ ο Ντόναλντ Τραμπ, τα ευρωπαϊκά κράτη-μέλη και ο Καναδάς αύξησαν τις αμυντικές δαπάνες τους κατά 41 δισ. ευρώ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι δηλώσεις του Στόλτενμπεργκ ήταν στο ίδιο μήκος κύματος με αυτές της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ νωρίτερα, ότι έγινε μία «πολύ σοβαρή συζήτηση» για την κατανομή των βαρών μέσα στη Βορειοατλαντική Συμμαχία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.