Καταδίκασε τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις ο εμίρης του Κουβέιτ

Καταδίκασε τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις ο εμίρης του Κουβέιτ

Ο Σαμπάχ αλ-Αχμαντ αλ-Σαμπάχ, που είναι εμίρης του Κουβέιτ, καταδίκασε τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις που διοργανώθηκαν σήμερα, πρώτη ημέρα συνεδρίασης του νεοεκλεγέντος κοινοβουλίου.

«Αυτές είναι πράξεις χάους… αντίθετες με τις αρχές της μας κοινωνίας, τα βαθιά ριζωμένα έθιμά της και τις γνωστές αξίες αμοιβαίου σεβασμού, ανοχής, μετριοπάθειας και αποδοχής της γνώμης των άλλων» είπε ο εμίρης.

Η αντιπολίτευση που περιλαμβάνει ισλαμιστές, εθνικιστές και φιλελεύθερους, διοργανώνει μαζικές διαδηλώσεις μετά τις εκλογές της 1ης Δεκεμβρίου κατά του βασιλικού διατάγματος με το οποίο τροποποιείται ο εκλογικός νόμος.

Η νεοεκλεγείσα Εθνοσυνέλευση των 50 εδρών αποτελείται, αποκλειστικά, από υποστηρικτές του εμίρη και είναι η έκτη από το 2006.

Το Κουβέιτ ήταν η πρώτη χώρα στην περιοχή του Κόλπου που απέκτησε εκλεγμένο Κοινοβούλιο το 1963, ωστόσο η εξουσία παραμένει στα χέρια της βασιλικής οικογένειας.

Η αντιπολίτευση, στην οποία κυριαρχούν ισλαμιστικά στοιχεία και στοιχεία από τις φυλές, επιδιώκει τη συνταγματική μοναρχία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.