Ο Ν.Τραμπ «καθάρισε» τη Τ.Μέι και «έδειξε» τον Μ.Τζόνσον ως τον επόμενο πρωθυπουργό της Βρετανίας

Ο Ν.Τραμπ «καθάρισε» τη Τ.Μέι και «έδειξε» τον Μ.Τζόνσον ως τον επόμενο πρωθυπουργό της Βρετανίας

Ο Ντόναλντ Τραμπ «καθαρίζει» την πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου Τερέζα Μέι, λόγω αποδοχή της για soft Brexit, ενώ επιτέθηκε και στον «ιερέα» του νεοταξισμού και πιστό υπάλληλλο των Βρυξελλών, τον ινδικής καταγωγής δήμαρχο του Λονδίνου Σαντίκ Χαν για τον οποίο είπε ότι «Κάνει φρικτή δουλειά».

Ο Ν.Τραμπ, ουσιαστικά «έδειξε» τον επόμενο πρωθυπουργό, λέγοντας για τον παραιτηθέντα Βρετανό υπουργό Εξωτερικών Μ.Τζόνσον ότι «Σίγουρα θα ήταν ένας καλός πρωθυπουργός»!

Ο Αμερικανός ηγέτης ουσιαστικά ζήτησε από τη Τ.Μέι να παραιτηθεί: «Δεν προσπαθώ να βάλω τον έναν να συγκρουστεί με την άλλη. Απλά λέω πως νομίζω ότι θα γινόταν σπουδαίος πρωθυπουργός. Νομίζω ότι έχει αυτό που χρειάζεται η Βρετανία».

Σε ότι αφορά τον Σαντίκ Καν εξαπέλυσε κεραυνούς: «Δείτε την τρομοκρατία που έχετε. Νομίζω ότι έχει κάνει πολύ κακή δουλειά όσον αφορά την τρομοκρατία. Νομίζω ότι έχει κάνει κακή δουλειά όσον αφορά το έγκλημα. Άμα δείτε τι γίνεται στα νοσοκομεία σας στο Λονδίνο θα καταλάβετε τι εννοώ. Με όλα αυτά τα φρικτά πράγματα που γίνονται εκεί, όλο αυτό το έγκλημα που έχει έρθει μέσα στη χώρα. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να πάω στο Λονδίνο. Παλιά αγαπούσα το Λονδίνο ως πόλη. Νομίζω ότι ο δήμαρχός σας έχει κάνει φρικτή δουλειά. Όταν σε κάνει να νιώθεις ανεπιθύμητος, γιατί να μείνω εκεί;», διερωτήθηκε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Σε συνέντευξή του στην Sun είπε συγκεκριμένα: «Λοιπόν, νομίζω ότι η συμφωνία που πάει να κλείσει δεν είναι η συμφωνία που ψήφισε ο βρετανικός λαός, δεν είναι η συμφωνία για την οποία έγινε το δημοψήφισμα στο Ηνωμένο Βασίλειο για την αποχώρηση από την ΕΕ.

Είχα πει στην Τερέζα, την οποία συμπαθώ, της είχα πει τις απόψεις μου για το τι έπρεπε να κάνει, το πώς έπρεπε να διαπραγματευθεί. Θα έλεγα ότι πιθανόν πήγε προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Η συμφωνία που εισηγήθηκε η Μέι θα επηρεάσει την εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ, δυστυχώς με αρνητικό τρόπο», κατέληξε ο Αμερικανός πρόεδρος που στις ΗΠΑ σπάει το ένα ρεκόρ δημοφιλίας, μετά το άλλο.

Η συμφωνία που ετοιμάζεται να συνάψει η Μέι, διατηρώντας στενή εμπορική σχέση με την ΕΕ, «πιθανότατα θα σκοτώσει κάθε ενδεχόμενο σύναψης συμφωνίας ελεύθερων εμπορικών συναλλαγών μεταξύ του Λονδίνου και της Ουάσινγκτον», εξήγησε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Ουσιαστικά ο Ν.Τραμπ «τελείωσε» την Τ.Μέι, αφού ενίσχυσε μέχρι εκεί που «δεν πάει άλλο» την πτέρυγα των «σκληρών» του Brexit.

Τα όσα είπε ο Αμερικανός πρόεδρος έρχονται στη χειρότερη δυνατή στιγμή για την πρωθυπουργό της Βρετανίας, η οποία έτσι ή αλλιώς ηγείται μιας κυβέρνησης μειοψηφίας η οποία στηρίζεται στους Βορειοϊρλανδούς βουλευτές υπέρμαχους του σκληρού Brexit.

Μετά την παραίτηση του υπουργού Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον και του υπουργού αρμόδιου για τις διαπραγματεύσεις εξόδου από την ΕΕ Brexit Ντέιβιντ Ντέιβις, καθώς και του υφυπουργού του, όλα δείχνουν την έξοδο από την πρωθυπουργία της Τ.Μέι η οποία έτσι ή αλλιώς, πριν την ανάδειξή της σε πρωθυπουργό, είχε ταχθεί στο δημοψήφισμα κατά του Brexit.

Δια του εκπροσώπου της, η Τερέζα Μέι απάντησε ότι «Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι ανυπομονεί να κάτσει με τον Ντόναλντ Τραμπ και να του εξηγήσει τη θέση της στις διαπραγματεύσεις για το Brexit»

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το σχέδιο της Μέι, το οποίο πρότεινε και στις Βρυξέλλες, προβλέπει τη διατήρηση στενών σχέσεων με την ΕΕ αναφορικά με το εμπόριο αγαθών, αλλά και τη δημιουργία μιας «ζώνης ελεύθερου εμπορίου» στην οποία θα ισχύουν όλοι οι κοινοί κανόνες για το εμπόριο αγαθών και των αγροδιατροφικό τομέα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.