ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Γαλλία: Σε ιστορικό χαμηλό η δημοτικότητα του Φρανσουά Ολάντ

Γαλλία: Σε ιστορικό χαμηλό η δημοτικότητα του Φρανσουά Ολάντ

 Μόλις οκτώ μήνες μετά την ανάληψη της εξουσίας και τη νίκη επί του Νικολά Σαρκοζί, τα ποσοστά δημοτικότητας του γάλλου Προέδρου Φρανσουά Ολάντ βρίσκονται στο ναδίρ και όπως προκύπτει από τελευταία δημοσκόπηση μόλις το 37% των Γάλλων δηλώνουν ικανοποιημένοι από αυτόν. Πρόκειται για τα χαμηλότερα ποσοστά που έχει μετρηθεί για Πρόεδρο της 5ης Γαλλικής Δημοκατίας. Αντίστοιχα αποητευτική είναι και η δημοτικότητα του Πρωθυπουργού Ζαν Μαρκ Ερό.

Σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση,  οι ψηφοφόροι της Αριστεράς εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στον τομέα της οικονομίας. Η κυβέρνηση Ολάντ έχει δεχτεί έντονη κριτική για τους χειρισμούς της επί δύο μήνες σχετικά με το μέλλον της μονάδας της Φλοράνζ του κολοσσού της χαλυβουργίας ArcelorMittal -γεγονός που προκάλεσε σύγχυση τόσο στους επενδυτές της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρωζώνης όσο και στα γαλλικά συνδικάτα.

Η στήριξη προς το πρόσωπο του Γάλλου προέδρου μειώθηκε κατά τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες κι έπεσε στο 37% μέσα στο Δεκέμβριο -το χειρότερο ποσοστό από τον Μάιο όταν ο Ολάντ έγινε ο πρώτος Σοσιαλιστής πρόεδρος της Γαλλίας ύστερα από 17 χρόνια- σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εταιρείας IFOP, που δημοσιεύτηκε στην εβδομαδιαία εφημερίδα Le Journal du Dimanche.

Ο Γάλλος πρωθυπουργός Ζαν-Μαρκ Ερό, ο οποίος στα τέλη του περασμένου μήνα κατέληξε σε συμφωνία με την ArcelorMittal για τη διάσωση θέσεων εργασίας, αλλά δέχτηκε κριτική για τον τρόπο που διαχειρίστηκε το θέμα, είδε τη δημοτικότητά του να χάνει οκτώ ποσοστιαίες μονάδες και να πέφτει στο 35% -για πρώτη φορά χαμηλότερη από του Ολάντ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.