ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Καταδικάζει την κλιμάκωση της βίας στη Συρία ο ΟΗΕ

Καταδικάζει την κλιμάκωση της βίας στη Συρία ο ΟΗΕ

Τη δραματική κλιμάκωση της βίας στη Συρία καταδίκασε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν, όπου για πρώτη φορά οι κυβερνητικές δυνάμεις βομβάρδισαν καταυλισμό παλαιστινίων προσφύγων στη Δαμασκό.

«Οι πληροφορίες για αεροπορικό βομβαρδισμό που προκάλεσε πολλά θύματα ανάμεσα στους Παλαιστίνιους στον καταυλισμό Γιαρμούκ προκαλούν μεγάλη ανησυχία, δήλωσε ο Μπαν Κι Μουν.

Ο γγ πρόσθεσε πως έλαβε επίσης «ανησυχητικές πληροφορίες για τη σφαγή αμάχων στο χωριό Ακράμπ κοντά στη Χάμα» και επανέλαβε τις κατηγορίες για χρήση πυραύλων από τις κυβερνητικές δυνάμεις σε περιοχές που ελέγχουν οι αντάρτες. Ο Μπαν Κι Μουν τόνισε πως οι «τυφλές και δυσανάλογες» επιθέσεις εναντίον αμάχων θα μπορούσαν να θεωρηθούν «εγκλήματα πολέμου».

Ο ΓΓ είναι ιδιαίτερα ανήσυχος εξαιτίας της συνεχιζόμενης δραματικής κλιμάκωσης της βίας στη Συρία τις τελευταίες ημέρες και από τους σοβαρούς κινδύνους τους οποίους αντιμετωπίζουν οι άμαχοι στις εμπόλεμες ζώνες.

Η συριακή Πολεμική Αεροπορία βομβάρδισε χθες για πρώτη φορά τον καταυλισμό Γιαρμούκ στη Δαμασκό. Ο Μπαν Κι-μουν κάλεσε όλες τις πλευρές να σταματήσουν «τον τραγικό κύκλο της βίας» στη Συρία και επισήμανε πως είναι «επείγουσα ανάγκη να υπάρξει μια πολιτική διαδικασία που θα οδηγήσει στην πολιτική μετάβαση».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.