Για την Συρία «Θα είμαστε μέσα στη ροή της ιστορίας»

Για την Συρία «Θα είμαστε μέσα στη ροή της ιστορίας»

Σε ομιλία που εκφώνησε ο υπουργός Εξωτερικών Ahmet davutoğlu στη τουρκική Εθνοσυνέλευση της Τουρκίας κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού του Υπουργείου για το 2013 σημείωσε πως διαφέρουν οι μέθοδοι της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης σε ότι αφορά τη διαχείριση και νοοτροπία της εξωτερικής πολιτικής αναφέρει το trt.

 Ο υπουργός Εξωτερικών αφού έδωσε παραδείγματα που δείχνουν τις βασικές διαφορές στις απόψεις της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης, έκανε αναφορά στη διαδικασία αλλαγών στις αραβικές κοινότητες και είπε τα εξής :

 «Η άποψη μας ήταν να σταθούμε στο πλευρό των ανθρώπων αυτών αφού προσπαθούν να αλλάξουν τη ροή της ιστορίας με τη βούληση τους. Ανεξάρτητα από το τί λέει ο καθένας θα είμαστε μέσα στη ροή της ιστορίας».

 Ενώ εσείς μας είπατε «γιατί παίρνετε ρίσκο? Περιμένετε». Είναι ξεκάθαρη η στάση μας, δεν θα μείνουμε πίσω από την ιστορία, θα αντιληφθούμε καλά τη ροή της ιστορίας και θα την ελέγχουμε» σημείωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

 Ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας απαντώντας και στην κριτική του βουλευτή του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (MHP) Tuğrul Türkeş, ότι η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται για τους Τουρκμένιους στη Συρία είπε «ενδιαφερόμαστε για όλους στη Συρία. Ενδιαφερόμαστε για τους Άραβες, τους Τουρκμένιους, Κούρδους, Σουνίτες, Χριστιανούς, όλοι τους είναι αδέρφια μας».  

 « Η τύχη των Κούρδων στη Συρία είναι και δικιά μας τύχη» τόνισε ο κος Davutoğlu και συνέχισε λέγοντας:

 « Ένα πράγμα μόνο ζητήσαμε από τους Κούρδους στη Συρία που είναι  αδέρφια μας. Να πάρουν την θέση τους εντός της αντιπολίτευσης και να αντισταθούν έναντι των καταπιέσεων. Οι Σύριοι Κούρδοι, Άραβες και Τουρκμένιοι που αγωνίζονται έναντι της βίας είναι στο πλευρό μας. Ενώ είναι απέναντι μας αυτοί που συνεργάζονται με τον Άσαντ και τάσσονται στο πλευρό της βίας, όπως το Κόμμα Δημοκρατικής Ένωσης ( PYD). Εμείς δεν αξιολογούμε από εθνική άποψη την κατάσταση στη Συρία, το μοναδικό μας κριτήριο είναι η δικαιοσύνη».

 Ο υπουργός Εξωτερικών κινώντας τέλος την προσοχή στις δηλώσεις του βουλευτή του Λαϊκού Ρεπουμπλικανού Κόμματος Faruk Loğoğlu ότι η Τουρκία έμεινε εκτός της εξίσωσης της Μέσης Ανατολής εξαιτίας των σχέσεων της με το Ισραήλ και ότι προκάλεσε μεγάλη απογοήτευση στις ΗΠΑ το γεγονός ότι η Τουρκία δεν μπόρεσε να διαδραματίσει τον αναμενόμενο ηγετικό ρόλο στην περιοχή, είπε «είναι τόσο σημαντική η απογοήτευση στις ΗΠΑ, στο θέμα του Παλαιστινιακού, θα είμαστε πάντα στο πλευρό των Παλαιστίνιων, ανεξάρτητα από το σε ποιόν ή ποιούς προκαλούμε απογοήτευση».  

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.