ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Ειδική έρευνα αποκαλύπτει: Οι ΗΠΑ σταδιακά… εξαφανίζονται – Έτος ορόσημο το 2050!

Ειδική έρευνα αποκαλύπτει: Οι ΗΠΑ σταδιακά… εξαφανίζονται – Έτος ορόσημο το 2050!

Το μεγαλύτερο έθνος στον κόσμο απειλείται επικίνδυνα με συρρίκνωση και μάλιστα χωρίς να γίνεται ευρέως αντιληπτό. οι τάσεις «αφανισμού» του είναι τέτοιες που ειδικοί ερευνητές επισημαίνουν το 2050 ως το έτος ορόσημο για το μέλλον της χώρας.

Σύμφωνα με την τελευταία δημογραφική έρευνα του Census Bureau, οι δραστικές επιπτώσεις της οικονομικής ύφεσης στα ποσοστά γεννήσεων στις ΗΠΑ και η εισροή ολοένα μικρότερων αριθμών μεταναστών, έχουν αρχίσει να επηρεάζουν τόσο βαθιά τη διαμόρφωση του πληθυσμιακού που το μέλλον δεν διαγράφεται καθόλου ευοίωνο.

Σύμφωνα με τον Μαρκ Μέιδερ της Υπηρεσίας Δημογραφικών Μελετών, σημαντικό ρόλο στην αρνητική διαμόρφωση αυτής της κατάστασης έχουν διαδραματίσει κι άλλοι δομικοί και κυκλικοί παράγοντες, όπως οι μεταβολές στις ηλικίες γάμου, που φέρνουν τις ΗΠΑ πολύ κοντά στο παράδειγμα της Ευρώπης: οι άνθρωποι αργούν να παντρευτούν ή μένουν ανύπαντροι, μεταξύ των οποίων και μεγάλα ποσοστά γυναικών που ξεπερνούν τα 40 και παραμένουν άγαμες και άκληρες.

Σε κάθε περίπτωση, η δημογραφική εικόνα των ΗΠΑ δεν αναμένεται να είναι καθόλου ευοίωνη τις ερχόμενες δεκαετίες.

Ήδη οι ΗΠΑ έχουν παύσει να είναι “λευκό έθνος”. Οι γεννήσεις των πάσης φύσεων παιδιών πρώην μειονοτήτων (μαύροι, Λατίνοι, Κινέζοι, Κορεάτες κλπ) πριν από έξι μήνες ξεπέρασαν τις γεννήσεις των λευκών παιδιών για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.