Αύξηση των εσόδων κατά 1,2 τρις ζητάει ο Ομπάμα

Αύξηση των εσόδων κατά 1,2 τρις ζητάει ο Ομπάμα

Στην προσπάθειά του να αποφύγει το «δημοσιονομικό γκρεμό» καθώς και να γεφυρώσει το χάσμα με τους Ρεπουμπλικανούς, ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα προτείνει μια συμβιβαστική πρόταση για να ξεπεραστεί το έως τώρα αδιέξοδο στις συνομιλίες για τον προϋπολογισμό.

Ο αμερικανός πρόεδρος κατέθεσε την πρόταση προς τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων και επικεφαλής των Ρεπουμπλικανών για τις σχετικές συζητήσεις, Τζον Μπέρνερ. Πρόκειται για πρόταση υψηλότερης φορολογίας στους πολίτες ο ετήσιος μισθός των οποίων ξεπερνά τα 400.000 δολάρια, με στόχο να αυξηθούν τα έσοδα κατά 1,2 τρις δολάρια.

Σε αντάλλαγμα, δηλώνει διατεθειμένος να συμφωνήσει σε μειώσεις δαπανών 1,22 τρισ. δολαρίων και από τα κοινωνικά προγράμματα.

«Θεωρούμε ότι αυτή είναι μια καλή προσφορά που δείχνει ότι έχουμε πλησιάσει κοντά με τους Ρεπουμπλικανούς καθώς είμαστε στα μισά του δρόμου για τις δαπάνες και στα μισά του δρόμου για τα έσοδα», είπε κυβερνητική πηγή που παρακολουθεί τις διμερείς συνομιλίες.

Συνεργάτης του κ. Μπένερ είπε ότι η προσφορά δεν είναι «ισορροπημένη», αλλά κινείται σε μια «θετική κατεύθυνση».

«Οποιαδήποτε κίνηση μακριά από το παρελθόν είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά μια πρόταση που περιλαμβάνει 1,3 τρισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα και μόνο 930 δισεκατομμύρια σε περικοπές δαπανών, δεν μπορεί να θεωρηθεί ισορροπημένη», δήλωσε ο Μπρένταν Μπακ, εκπρόσωπος του προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων.

«Ελπίζουμε να συνεχίσουμε τις συζητήσεις με τον πρόεδρο για να καταλήξουμε σε συμφωνία που θα είναι πραγματικά ισορροπημένη και θα λύσει το πρόβλημα των δαπανών», συμπλήρωσε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.