ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Τσίπρας: Μέτωπο των BRICS κατά της Μέρκελ

Τσίπρας: Μέτωπο των BRICS κατά της Μέρκελ

Προσδοκώντας ότι οι αναδυόμενες χώρες, που αποτελούν τα λεγόμενα BRICS (από τα αρχικά της Βραζιλία, της Ρωσίας, της Ινδίας και της Κίνας) θα αναχαιτίσουν την «καταστροφική και ατελέσφορη στρατηγικής της λιτότητας στην οποία επιμένει η Μέρκελ, διακινδυνεύοντας να οδηγήσει σε κατάρρευση την παγκόσμια οικονομία» αναχωρεί σήμερα από τη Βραζιλία για την Αργεντινή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ολοκληρώνοντας την πενθήμερη παραμονή του στη χώρα του καφέ, της μπάλας και της σάμπας.

Ο κ. Τσίπρας έκλεισε την επίσκεψή του στη Βραζιλία, έχοντας μία ενδιαφέρουσα συνάντηση με την πρόεδρο της χώρας και διάδοχο του Λούλα, κυρία Ντίλμα Ρούσεφ, με την οποία διαπίστωσε έχουν πολλές κοινές προσεγγίσεις για την παγκόσμια οικονομική κρίση και ειδικά για τις αναγκαίες ενέργειες σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο ώστε να αναχαιτιστεί η επέκταση της ύφεσης.

Με την ευκαιρία αυτή και αναφερόμενος ευθέως στην εσωτερική κατάσταση, ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την πεποίθηση ότι «πολύ σύντομα ο ελληνικός λαός, ακολουθώντας το παράδειγμα των λαών της Νότιας Αμερικής που απελευθερώθηκαν από τα δεσμά του ΔΝΤ,  θα λυτρωθεί από τη θανατηφόρο θηλιά του μνημονίου και η νέα ελληνική κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην ανατροπή της επικίνδυνης Στρατηγικής της λιτότητας στον ευρωπαϊκό Νότο».

Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι οι επαφές του με τις πολιτειακές και πολιτικές αρχές της Βραζιλίας, επιβεβαιώνουν την αρχική του εκτίμηση ότι «η Ελλάδα μπορεί να βρει ισχυρούς συμμάχους στη γεωπολιτική σκακιέρα αν χαράξει μια ενεργητική και πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική».

Κατά τον κ. Τσίπρα η επίσκεψη επιβεβαιώνει, όπως είπε  «την ανάλυση μας αλλά και την ανησυχία μας ότι η κρίση μπορεί να γενικευτεί το 2013 αν δεν αναχαιτιστεί άμεσα η στρατηγική της λιτότητας, αν δεν αναχαιτιστεί άμεσα η στρατηγική της κ. Μέρκελ στην Ευρώπη. Μόνο που τη στιγμή που η κ. Μέρκελ απομονώνεται διεθνώς δυστυχώς βρίσκει συμμάχους στην Ελλάδα, τους μερκελιστές των τριών κομμάτων του μνημονίου των τριών κομμάτων της κυβέρνησης Σαμαρά. Το μήνυμα της Βραζιλίας στον ελληνικό λαό, το μήνυμα μιας χώρας που απελευθερώθηκε από το ΔΝΤ και στάθηκε στα πόδια της και σήμερα είναι μια από τις ισχυρότερες οικονομίες του πλανήτη είναι ένα: Η έξοδος από την κρίση δεν μπορεί να γίνει με μνημόνια λιτότητας παρά μονάχα με πολιτικές κοινωνικής συνοχής, ανάπτυξης και αναδιανομής».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνάντηση με την κυρία Ρουσεφ, είχε διάρκεια  μια ώρα και 15 λεπτά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.