ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Συνέντευξη Β.Πούτιν εφ’ όλης της ύλης

Συνέντευξη Β.Πούτιν εφ’ όλης της ύλης

Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι ο επονομαζόμενος «νόμος Μαγκνίτσκι» στις ΗΠΑ, που επιβάλει κυρώσεις σε Ρώσους που κατηγορούνται για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, «δηλητηριάζει» τις διμερείς σχέσεις.

«Είναι πολύ κακό. Ασφαλώς δηλητηριάζει τις σχέσεις μας», είπε ο Πούτιν στη διάρκεια της ετήσιας συνέντευξη Τύπου, η οποία μεταδόθηκε απευθείας από την τηλεόραση.

Ο «νόμος Μαγκνίτσκι» απαγορεύει την είσοδο στις ΗΠΑ και προβλέπει την κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων των ρώσων αξιωματούχων που εμπλέκονται στο θάνατο στη φυλακή, το 2009 στη Μόσχα, του ρώσου νομικού Σεργκέι Μαγκνίτσκι ή σε άλλες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ο Πούτιν πρόσθεσε ότι ο νόμος που έχει εγκριθεί σε πρώτη φάση από το ρωσικό κοινοβούλιο ως αντίποινα για το νόμο Μαγκνίτσκι είναι «κατάλληλος». Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου, αμερικανοί πολίτες δεν θα μπορούν να υιοθετούν παιδιά από τη Ρωσία.

Όπως είπε ο Πούτιν, σε περιπτώσεις καταγγελιών κακομεταχείρισης παιδιών που είχαν υιοθετηθεί από οικογένειες στις ΗΠΑ, οι αρχές δεν επέτρεψαν την πρόσβαση σε εκπροσώπους των ρωσικών αρχών.

Παράλληλα, ο ρώσος πρόεδρος διέψευσε ότι έχει προβλήματα υγείας, υποστηρίζοντας ότι τέτοιες φημολογίες εξυπηρετούν τα συμφέροντα των πολιτικών του αντιπάλων.

«Βοηθάει μόνο τους πολιτικούς αντιπάλους που προσπαθούν να αμφισβητήσουν τη νομιμότητα και την αποτελεσματικότητα των αρχών», είπε.

Ο ρώσος πρόεδρος είπε ακόμα ότι δεν υπάρχει «αυταρχικό σύστημα» στη Ρωσία «Δεν μπορώ να συμφωνήσω με τον χαρακτηρισμό αυτόν. Η μεγαλύτερη απόδειξη είναι η απόφασή μου να εγκαταλείψω τη θέση μου ύστερα από δυο θητείες. Εάν σκεφτόμουν ότι έπρεπε να επιλέξω το δρόμο του αυταρχισμού, θα είχα αλλάξει το Σύνταγμα, είναι εύκολο να το κάνω», είπε.

Εξέφρασε επίσης την ικανοποίησή του για την πορεία της ρωσικής οικονομίας. «Τα αποτελέσματα είναι καλά», είπε, υπογραμμίζοντας ότι το ΑΕΠ σημείωσε αύξηση κατά 3,7% στο διάστημα από τον Ιανουάριο ως τον Οκτώβριο παρά τη δύσκολη διεθνή συγκυρία, με ύφεση στις περισσότερες χώρες της ευρωζώνης και με την επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας».

Προέβλεψε ότι το τέλος του κόσμου δεν θα έλθει πριν από 4,5 δισεκατομμύρια χρόνια, γιατί «έτσι λειτουγεί ο ήλιος μας».

«Γνωρίζω ότι το τέλος του κόσμου θα έλθει σε 4,5 δισεκατομμύρια χρόνια. Αυτός είναι ο κύκλος ζωής του ήλιου μας», όπως είπε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.